+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Olihan toukokuu.

Sain pitkin kuukautta uteliaana, vähän hämmentyneenä ja toisinaan huvittuneenakin seurata Gizmon ja Rickardin rimpuilua meidän uuden serverimme ihmeellisessä maailmassa. Se kun on hyvin erilainen kuin tämä aiempi. Kiroilun, tiukkasanaisten puhelujen ja loputtoman tuntuisen sähköpostien vaihdon seurauksena saatiin sittemmin kuulla helpottunutta naurua, kun kaikki lopulta järjestyi suhteellisin pienin tappioin.

Jokunen uutisjuttu “jäi tienposkeen” matkan varrella ja muutamien tilaajien kanssa piti vähän jumpata, että saatiin etenkin siirtymäaikana saadut uudet tilaukset toimimaan, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Te lukijat olette jo hissukseen alkaneet nähdä, miksi koko operaatioon ylipäätään ryhdyttiin. Se uusi serveri kun toi mukanaan käytännöllisesti katsottuna rajoittamattoman muistikapasiteetin kuva-arkistoamme varten. Se tarkoittaa uusia kuvia sen sijaan, että kierrättäisimme niitä vanhoja, jotka te jo moneen kertaan olette nähneet etenkin artikkelikuvien kyseessä ollen. Lisäksi se tarkoittaa liikkuvia uutiskuvia muutenkin kuin pelkkinä videolinkkeinä. Ensimmäinen esimerkki liikkuvasta uutiskuvasta saatiin jo tuossa aivan loppukuusta julkaistun taksijutun yhteydessä. Noita on luvassa lisää.

Tulevasta YouTube -kanavasta minä en vielä uskalla kertoa mitään. Se ilmestyy meille loka-marraskuussa, kun Gizmo, Rickard ja Nue taas pääsevät saman pöydän ääreen tekemään hommia.

Sen sijaan enemmän uskallan kertoa tuohon yläpalkkiin ilmestyneistä Pattaya, Phuket ja Hua Hin -nimisistä lohkoista. Niihin kun tullaan kuhunkin keräämään juuri niitä alueita koskevia paikallisuutisia. Ilmoittajille niistä tulee edullinen tapa saada viestinsä näkyviin paikallisesti. Eihän Hua Hinissä toimivalla ravintolalla tai phuketilaisella mopovuokraamolla ole mitään järkeä maksaa turhasta mainostamalla tuotteitaan tai palveluitaan toimialueensa ulkopuolella. Ei kukaan Pattayalta lähde vuokraamaan mopoa Phuketista tai Phuketista poikkea Cha-Amissa sijaitsevaan ravintolaan syömään. Vai tietääkö joku tällaista tapahtuneen?

Näin alkuvaiheessa niihin paikallislohkoihin tulevat uutiset julkaistaan myös muun uutisvirran mukana, mutta tulevaisuudessa ne alkavat pikku hiljaa eriytyä aivan omiksi kokonaisuuksikseen. Mainoksia myöten.

Noita paikallisia lohkoja on saatavissa lisää vaikka Buri Ramiin, Koh Samuille tai Chiang Maihin, mikäli seutukunnalta vain löytyy tekijä tai tekijöitä vinkkaamaan paikallisista tapahtumista ja/tai lähettämään kuvia niistä. Hua Hinin ja Cha-Amin alueellahan meillä jo vuosia on ollut yhteistyökumppanimme Hanna, jonka omistaman All Around Asia -toimiston tiloissa on sujuvasti hoidettu myös Hua Hinin/Cha-Amin lehtiasioita ja Phuketissa ollaan ainakin toistaiseksi tehty yhteistyötä The Phuket Newsin kanssa, mutta se ei sulje pois mahdollisuutta tehdä hommia myös jonkun suomalaisen tai thaimaalaisen siellä asuvan ihmisen kanssa. Netille kiitos siitä, ettei meidän enää tarvitse olla huolissamme painatus- tai jakelukustannuksista. Tarvitaan ainoastaan vähän paikallista oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta.

Uusia uutisia on alkanut pulpahdella entisen aamun yhden tai kahden uutisen sijasta pitkin päivää. Sitä mukaa, kun Thaimaassa tapahtuu. Teille, jotka tähän saakka olette lukeneet Thaimaan Suomalaista ikään kuin viikkolehtenä tämä aiheuttanee sen, että sivuille tätä nykyä kannattanee poiketa ainakin kahdesti viikossa, mikäli ei halua menettää yhtään uutista. Ennen serverivaihtoon ryhtymistä me laajensimme etusivun näkymää siten, että siinä nykyään näkyy 21 uutista entisen 15 sijasta. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että ajattelimme uutisia tulevan sivuille ehkä kolmen kappaleen päivävauhtia ja seitsemän päivää kertaa kolme uutista tekee sen 21. Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei se kolme välttämättä riitä. Aika näyttää.

Toukokuun kolme luetuinta juttua olivat ilahduttavan erilaisia. Oli avautumista, sulkeutumista ja rekisteröitymistä seuraavassa järjestyksessä:

Myös Bangkok avautumassa 1.10.

Koh Larnin saaren sulkeutumisesta kertova uutinen sai yli 500 lukukertaa Bangkokin avautumista vähemmän, mutta ylsi kumminkin kakkoseksi.

Koh Larnin saari sulkeutuu muulta maailmalta

Suomi -kylään rekisteröitymisestä kertovan jutun kolmas sija antaa ymmärtää ihmisten olevan kiinnostuneita tulevasta tapahtumasta.

Suomi -kylään rekisteröityminen alkaa

Mutta tämä tästä tällä kertaa. Pysykäähän kanavalla, sillä paljon kaikkea uutta on tekeillä. Hyvää kesää teille kaikille!

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: