+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Lauantaina 8.5. saatiin uutistoimisto Reutersin välittämä tieto, jonka mukaan thaimaalaisviranomaiset suunnittelevat myös Bangkokin avautumista karanteenivapaasti samaan aikaan turistikeskusten kanssa.

Huolimatta vakavasta ja nopeasti levinneestä koronaviruksen kolmannesta aallosta ja rokotusten aloittamisen viivästymisestä, pitää Thaimaa kiinni alkuperäisestä aikataulustaan päästää kahteen kertaan rokotetut ulkomaalaisturistit karanteenivapaasti maahan valikoiduille alueille 1.10.2021 alkaen. Myös Phuketin “hiekkalaatikko” aiotaan edelleen avata ulkomaalaisille jo 1.7. Asiasta ilmoitti hallituksen apulaistiedottaja Traisulee Traisoranakul perjantaina 7.5. Phuketin avautumisjärjestelyjä koskevan tiedotustilaisuuden yhteydessä.

Kaikkiaan avautumassa on tiedottajan mukaan alueita 10 provinssista sillä ehdolla, että 70 % näiden alueiden väestöstä on rokotettu 1.10. mennessä. Phuketin ja Bangkokin lisäksi on toistaiseksi nimetty Koh Samui, Krabi, Pattaya ja Phang Nga. Esimerkiksi Hua Hinin osalta päätös saatanee kesäkuun aikana. Pyrky on siellä päin kova, mutta riittääkö noste, kysyttäisiin Arkadianmäellä.

Kaikessa tässä on kysymys viime kädessä vain ja ainoastaan rahasta. Matkailuala tuotti Thaimaalle vielä vuonna 2019 suurin piirtein Suomen valtion kokonaisbudjetin verran välittömiä tuloja ja siihen vielä välilliset tulot päälle. Turisteilla on taipumus käyttää loma-alueillansa esimerkiksi taksi- ja ravintolapalveluita ja kaupassakin nämä silloin tällöin tapaavat käydä. Sekä välittömien että välillisten matkailutulojen pudottua noin kymmenesosaan siitä, mitä ne joskus ovat olleet, ovat yksityiset yritykset Thaimaassa alkaneet omin voimin nopeuttaa valtion hitaasti alkanutta rokotusohjelmaa joukkoimmuniteetin saavuttamiseksi.

Näille rannoille, hotelleihin, takseihin, ravintoloihin ja kauppoihin pitäisi taas alkaa saada jostain rahaa käyttäviä turisteja.

Vaikka hallitusta on paikka paikoin rajustikin arvosteltu hitaudesta rokotusten suhteen, katsoi se kuitenkin oikeaksi kieltäytyä maanpakoon ajetun entisen pääministeri Thaksin Shinawatran jättimäisestä rokotelahjoituksesta huhti-toukokuun vaihteessa. Nyt Shinawatran tiedottajat ja hallituksen tiedottajat kiistelevät julkisesti siitä, ovatko “Thaksinin rokotteet” jo Thaimaassa vai eivät. Shinawatralaisten mukaan ne ovat ja hallitusleirin mukaan eivät ole.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: