+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan parhaat rannat sijaitsevat Koh Larnilla, sanotaan. Nyt nämä rannat ovat saarelaisten omalla päätöksellä niin pattayalaisilta kuin muualta tulevilta turisteiltakin suljettu 5.-20.5.

Sunnuntaisessa kokouksessa 2.5. oli läsnä kaikkiaan 845 saarelaista sekä saarella toimivien yritysten edustajaa. Heistä 420 äänesti saaren sulkemisen puolesta turisteille vähintään 15 päivän ajaksi ja 306 äänesti saaren täydellisen sulkemisen puolesta koskien aivan kaikkia. Ainoastaan 119 olisi halunnut saaren pysyvän avoimena ja odottaa provinssin terveysviranomaisten määräyksiä.

Saarelaisten sunnuntainen äänestyspäätös vaatii voimaan astuakseen vielä provinssin terveysviranomaisten hyväksynnän, minkä uskotaan Chonburin provinssin oloissa olevan tällä haavaa pelkkä muodollisuus. Niinpä hotelleille ja majataloille on jo annettu ohjeet tyhjätä tuvat 5.5. mennessä.

Tulevan lockdownin aikana edes Pattayalla asuvilla thaimaalaisilla ei ole mitään asiaa Koh Larnille joistain saarelle normaaliaamuina könyävistä arpamyyjistä ja rihkamakauppiaista puhumattakaan. Posti ja pikalähetykset toimitetaan Na Banin laiturialueelle, josta ne jatkavat matkaansa paikallisin voimin.

Saaren asukkaille on laivayhteys Pattayalle kahdesti päivässä siten, että aamulla pääsee Pattayan suuntaan kello seitsemältä ja illalla on laivavuoro takaisin Koh Larnille klo 18.00. Tasan samaan aikaan liikennöi toinen alus myös päinvastaiseen suuntaan. Mikäli jollain muulla jostain syystä on asiaa Koh Larnille, tulee anomus saarelle pääsemisestä jättää Pattayan koronavirusasioista vastaavalle Covid administration centrelle vähintään yhtä päivää ennen aiottua saarivierailua.

Näissä rantavarjoasioissa ei koskaan voi olla liian tarkka, tuumii pikku Gem availlessaan varjoa mumminsa kanssa Koh Larnin rannalla.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: