+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Painettuihin lehtiin liittyviä asioita me neljä “raadin vakiojäsentä” olemme viime aikoina joutuneet miettimään paljon, sillä Pattayan, Hua Hinin ja Phuketin paikallisuutisten julkaiseminen omissa osioissaan Thaimaan Suomalaisen sivuilla on osoittautunut sangen onnistuneeksi valinnaksi.

Phuketin sivuja on kuluneen elokuun aikana käyty katsomassa yli 5.500 kertaa, Pattayan asiat ovat kiinnostaneet semmoiset 9.400 kertaa ja Hua Hininkin 4.000 lukukertaa kysyvät meiltä tehokkaasti samaa asiaa: kannattaako näinä älypuhelinten aikoina enää painattaa edes paikallislehtiä? Vertailun vuoksi: Pattayan Suomalaisen painosmäärä on 3.000 kpl, Hua Hin/Cha-Am Suomalaisen 2.000 ja Phuketin Suomalaista painoimme aikoinaan enimmillään 9.000 kpl, mutta niitä ei loppuaikoina enää saatu tehokkaasti jaeltua sen jälkeen, kun sikäläinen jakelutiimimme päättikin ruveta kumipuufarmareiksi. Se oli sen lehden loppu, kun korvaavaa jakelua ei mistään löytynyt.

Totuus tällä alalla kun on semmoinen, että jollei lehdellä ole toimivaa jakelua, niin turha sitä lehteäkään on sitten julkaista. Tähän on tunnetuista suomalaislehdistä vuosien varrella kaatunut mm. Uusi Suomi, joka jostain syystä ei ikinä saanut jakeluaan kunnolla toimimaan Helsingin ulkopuolella, vaikka valtakunnallinen sanomalehti yrittikin olla.

Elokuu oli ensimmäinen täysi kuukausi, jolloin noiden kolmen suuren suomalaisalueen paikallisuutiset esiintyivät Thaimaan Suomalaisen sivuilla omina kokonaisuuksinaan, joten pelättävissä on niiden suosion ainoastaan kasvavan talvea kohti mentäessä.

Mainostajille paikalliset uutisosiot merkitsevät paikallisia mainososioita ja sitä kautta entistä edullisempaa tapaa markkinoida palveluitaan juuri niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita yhden tietyn lomakohteen tarjonnasta. Ei tarvitse maksaa turhasta, mutta halutessaan voi toki laajempaakin näkyvyyttä valita.

Sen sijaan, että lähtisimme tekemään mitään äkkipikaisia ja oletuksiin perustuvia päätöksiä painettujen paikallislehtiemme suhteen, olemme päättäneet käydä loka-joulukuun aikana kysymässä niin lukijoilta kuin mainostajiltakin Hua Hinissä, Pattayalla ja Phuketissa, mitä he haluavat lukea ja missä mainostaa. Paneelien lopputulokset ratkaisevat, miten julkaisutoimintamme jatkuu vuonna 2022. Ikinä ei pidä mennä unohtamaan sitä, että lukijoillehan näitä lehtiä kumminkin tehdään. Jos ei ole lukijoita, niin sitten on aivan turha pohtia mitään jakeluun, sisältöön tai mainosten myyntiin liittyviä kysymyksiä.

Kiitos siitä, että olette ottaneet Thaimaan Suomalaisen omaksenne. Kävittehän te elokuun aikanakin näillä sivuilla yhteensä 187.398 kertaa.

Kuukauden katsotuimmat tulevat vielä kerran tässä:

Ennakkopäätös julkijuopottelusta poikkeustilan aikana

Pattayan avaaminen syyskuussa hyllytetty

Uusi 7+7 -ohjelma – tuhannet turistit lähtevät Phuketista

Näillä eväillä painetaan täysillä vielä syyskuu ja sitten onkin jo aika siirtyä takaisin kotiin Thaimaahan. Tilaajapalvelu jatkuu Suomessa entiseen malliin, mutta puhelinnumero saattaa lokakuussa muuttua. Mikäli näin käy, niin uusi numero ilmestyy aikanaan etusivun yläreunaan.

Kiitos vielä kerran tuosta uudesta lukijaennätyksestä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa virstanpylvästä, joka on 200.000 lukukertaa/kk.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: