+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Bangkokilainen tuomioistuin on torstaina 19.8. antanut merkittävän ennakkopäätöksen tuomitsemalla 19 öistä juhlijaa kolmen vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin ja sen päälle vielä 15.000 bahtia (n. 390 €) sakkoa kullekin.

Päätös on merkittävä siitä syystä, että se linjaa hyvin pitkälle tuomioiden pituuksia ja sakkojen suuruuksia kaikkialla Thaimaassa koronavirusrajoitusten rikkomisesta pidätettyjen thaimaalaisten ja ulkomaalaisten osalta. Aivan sama, oletko jäänyt kiinni Phuketissa vai Chiang Maissa, niin ennakkopäätös on nyt olemassa ja sen mukaan aletaan jaella tuomioita joko lieventävien tai raskauttavien asianhaarojen mukaisesti.

Kokonaisuudessaan oikeuden päätös oli sellainen, että kuuden vuoden vankeustuomiot ja 30.000 bahtin sakot puolitettiin kaikkien Bangkokissa Din Daengin alueella sijaitsevassa lomakohteessa keskiviikkona 18.8. aamuyöstä kiinni jääneiden juhlijoiden (pikkukuva) tunnustettua syyllistyneensä poikkeustilamääräysten rikkomiseen. Alun perin seitsemän vuoden mittaiseksi määritellystä vankeustuomiosta nipistettiin ensin vuosi siitä syystä, ettei yhtäkään tuomituista oltu aiemmin tuomittu mistään rikoksista ja kun näin saatu kuuden vuoden tuomio vielä puolitettiin, päädyttiin kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomioistuimen päätöksen myötä viesti kansalaisille oli erittäin selvä. Kunnioittakaa niitä koronavirusrajoituksia, sillä niiden päättymistä on mukavampi odotella kotioloissa.

Tämän jälkeen tulee olemaan erittäin mielenkiintoista nähdä, millaisia tuomioita perjantai-iltana Pattayalla pidätetyille ulkomaalaisille on tulossa.

Bangkokissa pidätettiin kaikkiaan 28 ihmistä, joista aikuiset on nyt tuomittu ja alaikäiset odottavat vielä nuoriso- ja perheoikeuden päätöksiä.

Tuomion tullessa häkki heilahtaa samalla tavalla niin thaimaalaiselle kuin ulkomaalaisellekin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: