+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Viranomaiset keksivät mennä tutkimaan “munkkeja” tarkemmin sen jälkeen, kun useammat ihmiset olivat ilmoittaneet epäilyksistään heidän suhteensa.

Valemunkkeja koskevien valitusten sisällön ydin oli, että he häiritsivät alueen asukkaita jatkuvilla rahapyynnöillään eivätkä näyttäneet tekevän mitään muuta kuin vetävän milloin mitäkin huumeita. Kaikkiaan noin 15 “munkista” kymmenkunta ehti karkuun nähtyään poliisiautojen tulevan.

Kamputsealaiset olivat tulleet laittomasti rajan yli Thaimaan puolelle ja keksineet tukikohdakseen korkealla mäellä sijaitsevan Wat Khao Bo Thongin temppelin Klaengin alueella, jossa elelivät aika eristyksissä paitsi milloin lähtivät rahan tarpeessaan häiritsemään alueen asukkaita. Kiinni jääneistä munkeista kaksi oli pidätettäessä huumausaineiden vaikutuksen alaisia. Yhdelläkään ei ollut munkeilta aina löytyvää munkin todistusta.

Munkeilla on aina matkassaan tällainen munkkipassi, joka todistaa, kuka hän on ja minne tarpeen vaatiessa voi ottaa yhteyttä.

Huumausaineiden vaikutuksen alaisina pidätetyt myönsivät käyttäneensä Yabaa, jota olivat ostaneet hintaan 40 bahtia pilleriltä. Kaikki olivat oleskelleet Thaimaassa jo 10 vuotta.

Kiinniotetut pidetään toistaiseksi poliisin huomassa jatkotoimenpiteitä odottelemassa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: