+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Eipä tästä ole kuin pari kuukautta, kun Hua Hinin kaupungintalolla sovittiin “uusista pelisäännöistä” rantamyyjien kanssa. Eipä tainnut mennä ihan putkeen.

Maanantaina 23.5. käsiteltiin kaupungintalolla kauppiaiden levittäytymistä omista kojuistaan kadun puolelle niin ahneesti, että kulkeminen rannalle on vaikeutunut ainakin Hua Hinin rannan pääkulkuväylänä pidetyllä Damnoen Kasem Roadilla Centara Grand Beach Resortin vieressä.

Kaupungintalolla järjestetyssä kokouksessa oli viranomaisten lisäksi paikalla myös ranta- ja katukauppiaiden edustajia. Tilaisuuden aluksi Hua Hinin kaupunginsihteeri Jeerawat Prahmanee kertoi avoimesti, mistä kenkä puristaa: kaupungintalolle tulleiden valitusten mukaan jotkut kauppiaat rannalle johtavan kujan varrella ovat “laajentaneet liikettään” yli kaksi metriä kadun puolelle tukkien näin turisteilta tien rannalle.

Laita tuohon kapeikkoon rannalle pyrkivä perhe kasseineen ja muine tavaroineen, niin ahdasta tulee.

Toinen valitusten kohde oli alueen roskaaminen. Roskat on tarkoitettu vietäväksi niitä varten paikalle tuotuihin astioihin eikä myyntikojun taakse, josta ne lähtevät kulkeutumaan tuulen mukana useimmiten rannalle.

Se edellinen pelisääntökokous katu- ja rantakauppiaiden kanssa ei johtanut oikein mihinkään, joten tänään keskiviikkona 25.5. on luvassa kaupungintalon viranomaisten tutkimusvisiitti rantaan johtavalle kujalle. Kaikki katua tukkivat myyntikojut tulevat saamaan muutakin kuin nuhteita tarkastuksen päätteeksi. Nyt nähdään, tietävätkö kauppiaat itsekään, missä saavat olla ja missä eivät.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: