+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

The State Railway of Thailandin (SRT) tiedotteessa kerrotaan Hua Hinin uuden rautatieaseman alkavan hyvää vauhtia hahmottua.

Tiedotteen mukana tulleista kuvista näkee kuinka suurin piirtein minimalismiin totutettuja huahiniläisiä junamatkustajia tullaan jatkossa hemmottelemaan. On omat huoneet imettäville äideille, rukoileville muslimeille ja onpa asemalla tilat vielä pidätettyjä junarosvoja ja junasta poistettuja häiriköitäkin varten.

Asemalaituri on luonnollisesti samalla tasolla junavaunujen lattioiden kanssa ja tilaa junamatkustajille riittää joka suuntaan. SRT:llä ilmeisesti uskotaan junamatkailun lisääntyvän, jahka fasiliteetit ja etenkin matka-ajat saadaan kilpailukykyiseen kuntoon. Matka-aikoja laskettaessa pitää muistaa, että junalla pääsee kätevästi keskustasta keskustaan eivätkä ne Samut Sakhonin ikiaikaiset tietöistä aiheutuvat ruuhkatkaan pääse vaikuttamaan matkan tekoon.

Mutta koska yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa, niin tässä tulee:

“Onpa kadulla mittaa”, lauloi Pauli Hanhiniemi, mutta niin on asemalaiturillakin.

 

Asemalta löytyy tilaa myös heille, jotka eivät tiedä kuinka asemalaiturilla tai junissa käyttäydytään.

 

Lipunmyyntipisteet on suunniteltu niin, että niistä voi myydä samaan aikaan lippuja siihen junaan, mihin on eniten ruuhkaa. Vanha “yksi suunta – yksi lipunmyyntipiste” -ajattelu on saanut väistyä.

 

Asemahallissa riittää tilaa lihavammallekin miehelle. Katutasolta siirrytään asemalaitureille liukuportaita pitkin.

 

Asemalaiturilta voi junaa odotellessa halutessaan seurata golfareiden tekemisiä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: