+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Eipä tarvinnut Cha-Amin kalastajien torstaina 8.9. juuri merelle vaivautua ja siitä huolimatta kalaa tuli suorastaan kaatamalla.

Tajuton määrä kalaa, äyriäisiä ja kaikkea muutakin syötäväksi kelpaavaa merielävää oli jonkun luonnonilmiön ansiosta ajautunut rantaan Ban Bang Kaon, Cha-Amin ja Puek Tianin rannoille.

Paikallisten kalastajien ei tarvinnut tehdä muuta kuin äyskäröidä rantavesistä kalat ja muu saaliiksi kelpaava omiin astioihinsa. Jotkut kalastajat kertoivat keränneensä jopa 50-100 kg kalaa rannalta.

Kalat menevät kaupaksi lajista riippuen 50-80 bahtin kilohintaan ja katkaravuista saa 250-350 bahtia kilolta.

Kalat ja äyriäiset tulivat joukolla rantaveteen hengittelemään eikä kalastajien tarvinnut muuta kuin kerätä päivän saalis kokoon.

Luonnonilmiö ei suinkaan ole tavaton, sillä paikallisten mukaan kerran tai pari vuodessa rankkasateet tuovat niin paljon makeaa vettä mereen, että merielävien alkaa olla vaikea hengittää ja siksi ne pakkautuvat rantavesiin. Ilmiö kestää tavallisesti 4-5 päivää.

Rannalla kävijöitä kehoitetaan varovaisuuteen, sillä joissain kaloissa ja äyriäisissä on piikkejä, jotka voivat rikkoa ihon.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: