+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tapasimme aivan sattumalta Drift -baarissa eräänä iltapäivänä Tobias -nimisen miehen, joka kertoi puolisonsa Wannan kanssa pyörittävänsä espanjalaistyylistä tapas -baaria rantakadulla.

Kerroin asuneeni Espanjassa 11 vuotta ja mieltyneeni kovasti espanjalaisiin ruokiin, joten päätimme lähteä katsomaan paikkaa tarkemmin vielä samana iltana illallisen merkeissä. Pöytä koreaksi espanjalaisittain.

– Tarkemmin ottaen meillä on enempi sellainen thaimaalais-espanjalainen fuusiokeittiö, Tobias korjasi.

Tobias halusi itse kuulla kommenttejamme tuoreeltaan ja suositteli siinä sivussa hyvät ruokajuomat.

Liekö pelännyt paikalle tulevan tukevampikin annos espanjalaista gastronomian tuntemusta meidän muodossamme?

Auringonlasku osui miellyttävästi silmään istuutuessamme odottelemaan ruokalistaa Tapas -baarin eräänlaiselle puoliterassille. Sieltä on hyvät näkymät kadun vilinään ja merelle, vaikka sisäpuolella istutaankin.

– Eiköhän aloiteta tuollaisella leikkelelautasella, Pasi ehdotti.

– On nimittäin sen verran riittoisa, että siitä hyvin riittää kahdelle.

Mikäli leikkelelautaseen voi käydä kiinni kuin sika limppuun, niin juuri sellainen oli meillä meininki.

Juotavaksi tilattiin tässä vaiheessa Tobiaksen itsensä suosittelemaa olutta, joka olikin oivaa palan painiketta pöytään kiikutetuille leikkeleille. Ja kyllä. Varsin riittävästi ainakin alkuruokana kahdelle henkilölle.

Tapas -annoksina tilasimme kumpikin maustettuja lihapullia ja itse halusin testata vielä kuinka aitoja olivat Tapas -baarin gambas con acho eli valkosipuliöljyssä tirisevät katkaravut. Kun Wanna kiikutti paikalle vielä espanjalaisittain toteutetut perunat, korillisen maalaisleipää ja pullollisen chileläistä punaviiniä olivat aitoespanjalaiset syömingit täydessä käynnissä.

Runsaasta leikkelelautasesta oli hädin tuskin rippeet jäljellä, kun Wanna alkoi tuoda pötyä pöytään oikein tosissaan.

Ruokailumme aikana paikalle saapui kaksi isompaa suomalaisseuruetta ja paikalle tullessamme siellä einehti kahdeksanhenkinen ruotsalaisporukka, joten ilmeisesti sana on levinnyt Mae Phimin espanjalaispaikasta. Henkilökohtaisesti sekä edustamani yhtiön puolesta voin vakuuttaa 11 Espanjassa vietetyn vuoden kokemuksella, että Tapas Bar & Restaurant ei yhtään häpeä espanjalaisille esikuvilleen.

Etenkin se leikkelelautanen tullaan syömään toistekin. Pasin suosikki näkyi olevan ne lihapullat, sillä niin nopeasti annos katosi tuulensuojaan. Tai sitten sillä oli ihan helekkarinmoinen näläkä.

Syökää, pojat, että kasvatte isoiksi, kehoitti Wanna yhteensä lähes 200 -kiloista komboamme.

Pasi Marjamäen kanssa liikkuminen Mae Phimissä on sikäli helppoa, että Pasi tuntee ja Pasin tuntevat kaikki. Sama päti ateriamme aikana paikalle tulleisiin suomalaisiin. Ruokailu venyi ja venyi, mutta ei meillä toisaalta ollut mikään kiire minnekään aivan erinomaisten eväidemme luota. Ja ne ruokajuomat.

– Oletko muuten ikinä maistanut Whisky Souria?

Ilta oli jo aika pitkällä, kun joku kysyi, että otetaanko vielä yhdet.

Suomalaiset näkyvät löytäneen Mae Phimin uuden tapas -paikan erinomaisen hyvin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: