+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tänä talvena meillä on jo toteutettu yksi Thaimaan Suomalaisen sivujen latausnopeuteen vaikuttava tekijä. Homman teknillisestä toteutuksesta meillä ymmärtää kai ainoastaan Rickard, mutta käytännössä se näkyy siten, että juttujen kuvat latautuvat eri aikaan. Artikkeli ilmestyy tietokoneiden ja kännyköiden ruuduille jo silloin, kun se päällimmäinen pikkukuva on latautunut ja sen jälkeen kuvat latautuvat järjestyksessä ylimmästä alimpaan. Ennen artikkelit ilmestyivät ruudulle vasta, kun kaikki kuvat olivat latautuneet.

Uutta, isompaa ja nopeampaa serveriä on etsitty pitkin talvea. Sen hankkeen pahimpana jarruna olen kuulemma minä, kun menen aina välillä muistuttamaan noita äijänköriläitä, että “tuo maksaa noin paljon ja meillä on rahaa näin vähän”. Kaikki hinnat ovat muutenkin sekä Suomessa että Thaimaassa nousseet niin järkyttävän paljon, että meidänkin on siihen pakko jollain lailla reagoida.

Ensimmäisessä vaiheessa lopetimme Phuketin uutisten julkaisemisen, koska kaikki työ maksaa ja Phuketista ei tullut riittävästi ilmoitustuloja sivuista aiheutuneiden kulujen peittämiseen. Seuraavaksi tehostimme mainosmyyntiä Pattayalla, kuten Pattayan sivun tämänpäiväisestä artikkelista voi lukea.

Etenkin Thaimaassa hintojen nousu on ollut aivan järkyttävää. Sain sen itse todeta tammikuussa, kun kävin tekemässä kurinpalautuksen toimituksessa ja katsastamassa töiden edistymistä tontillamme Sakon Nakhonissa. 7/11 -myymälästä ostamani kosmetiikka-alan tuote maksoi vielä elokuussa 2020 tasan 15 bahtia ja tammikuussa 2023 sen hinta oli 45 bahtia.

Hintojen nousu koskee aivan kaikkea Thaimaassa kaupan olevia tuotteita. Ruoka, vaatteet, polttoaine, sisustustarvikkeet ja kaikki, mitä ihmiset ylipäätään tarvitsevat ovat kahdessa ja puolessa vuodessa kokeneet karmean hinnannousun. Samaan aikaan palkat eivät juurikaan ole nousseet. Thaimaalaisten kotitalouksien velkaantumisaste kohoaa koko ajan.

Mikäli tämä meno jatkuu vielä kesän yli ensi kaudelle, niin sitten meidänkin on pakko alkaa silmäillä joko mainos- tai tilaushintoja. Etenkin, jos meinataan vaihtaa siihen kalliimpaan serveriin.

Mutta murehditaan sitä ensi syksynä, mikäli antaa aihetta. Nautitaan me alkavasta keväästä!

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: