+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com
Chiang Mai ei varsinaisesti ole tunnettu hektisestä yöelämästään, mutta on täälläkin yöbasaarinsa ym.
Chiang Mai ei varsinaisesti ole tunnettu hektisestä yöelämästään, mutta on täälläkin yöbasaarinsa ym.

Teksti: Nicolas Voutilainen

Thaimaansuomalainen teki yllätyslöydön vieraillessaan pohjoisessa Chiang Maissa: Suomalainen isäntä pyörittää ravintolaansa yhdessä thaimaalaisen vaimonsa kanssa.

Ravintolan ruoka ei ehkä ole kovin suomalaista, mutta palveluasenne on kohdallaan. Muutamia Suomi -traditioita toki löytyy sekä eräs hieman yllättävämpikin erikoisuus.

Todellinen perheravintola

Kemistä kotoisin oleva Petri Malila on asunut jo 15 vuotta vakituisesti Thaimaassa. Hänen ja nykyisen vaimonsa lempi leiskahti Malilan ollessa vielä nuori poika.

– Tapasin emännän ollessani vasta 17 ja yhdessä on pysytty kaikki nämä vuodet ja yhdessä vedetään tätä ravintolaakin.

Malila kuvailee Septemberiä perheravintolaksi, jossa työt on jaettu perheen kesken.

– Itse hoitelen tuota kokkipuolta, mutta 19 -vuotias poikamme auttaa toisinaan. Hän opiskelee yliopistossa ja sai juuri harjoittelupaikan hyvästä hotellista.

Ja entäs ne eväät sitten

Ruokalistaa katsova löytää espanjalaista, italialaista ja brittiläistä ruokaa. Kovin suomalaista ruoka ei vielä ole, mutta Malilan mukaan erilaisia suomalaistapahtumia järjestetään ravintolassa vuosittain.

Kyllä joulupöydässä voi olla tunnelmaa Chiang Maissakin.
Kyllä joulupöydässä voi olla tunnelmaa Chiang Maissakin.

– Perinteinen joulupöytä ja Juhannuksena juhannusbuffet. Paljon meillä käy asiakkaina skandinaaveja, etenkin norjalaisia, mutta kyllä suomalaisiakin tulee koko ajan lisää.

Ravintolan ylpeydenaiheisiin kuuluu patiolla seisova komea puulämmitteinen pizzauuni, jonka löytämisessä ravintoloitsijoille kävi hyvä tuuri.

Juomissakin löytyy

Olutvalikoima on huomattavan kattava, joskin Malilan harmiksi suomalaisia oluita ei ravintolasta löydy. Eikä lonkeroa. Tiukat viranomaissäädökset kurittavat ravintoloiden alkoholimyyntiä täälläkin.

– Alkoholijuomia ei meillä tarjoilla kello 14 – 17 välisenä aikana, koska lakia täällä Chiang Main seudulla sovelletaan niin tiukasti. Myös valvonta on lievästi sanottuna tehokasta ja rikkomuksista seuraa todella suuret sakot, ravintoloitsija kertoo.

– Ymmärrän hyvin, jos kaupoissa ei tuona aikana saa myydä alkoholijuomia, mutta ravintoloissa ihmiset hyvin mielellään ottavat oluen palan painikkeeksi, mutta laki on laki ja säädös on säädös. Mutta jos ostaa ennen iltapäiväkahta vaikka ämpärillisen saa sitä nauttia myös klo 14 jälkeen. Kielto kun koskee myyntiä, ei juontia.

Ravintola järjestää säännöllisesti myös hieman erikoisempia tapahtumia. Katso kohdakkoin julkaistavalta videolta lisää.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: