+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kaeng Krachanin kansallispuistosta tuli joulun alla tieto, jonka mukaan Pala-U:n vesiputous avattiin turisteille 25.12.

Vesiputoukselle on turisteilta ollut pääsy kielletty koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta nyt on kelkka kääntynyt ja alueelle pääsee taas.

Vesiputouksen sijaan olisi Pala-U:n kohdalla ehkä paremminkin syytä puhua jyrkästi alaspäin solisevasta koskesta. Thaimaalaiset vesiputoukset kun eivät ole mitään Niagaran tai Victorian putouksiin verrattavia vesitykkejä, vaan kaikessa rauhassa luonnon muovaamaa rinnettä alas soljuvia jokia. Pikkukuva selvittänee parhaiten, mistä on kysymys.

Polut on puhdistettu, sillat korjattu ja koko joukko muitakin parannuksia on nähnyt päivänvalon uuden vuoden turistiryntäystä odotellessa. Putous on noin 65 kilometrin päässä Hua Hinin keskustasta, joten varaa reissuun vähintään puoli päivää aikaa.

Sillan kunnostus käynnissä Pala-U:n alueella.

Putouksen alue koostuu kaikkiaan 15 eri tasosta ja vaeltaminen tasolta 1 tasolle 15 on mahdollista, mutta 7. tasolta alkava tiheä metsä tekee matkan jatkamisen huonompijalkaisille liian vaikeaksi. Vahinko ei kuitenkaan ole suuren suuri, sillä juuri 7. tason sanotaan olevan se kaikkein kaunein osa putousta.

Uimaankin putouksilla pääsee. Tasot 1, 2 ja 3 ovat tarkoitukseen parhaiten sopivia.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: