+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Totta se on. Pattayalta puhelimitse tavoittamamme Dan Lassus kertoi myyneensä Mr. Dan 88:n jo syyskuun alussa.

– Siinä kävi niin, että sain sähköpostiini tiedustelun jossa kyseltiin vieläkö paikka on myynnissä ja vastasin kohteliaasti, että onhan se vielä, Dan aloittaa.

– Sovittiin tapaamisesta nuorehkon brittipariskunnan kanssa ja yhtenä lauantaina nuo kaksi sitten tulivat katsastamaan huoneita, keittiötä, ravintolaa, varastotiloja jne. Syötiin kaikessa rauhassa lounasta yhdessä ja jo seuraavana päivänä britit ilmoittivat ostavansa paikan minulta. Vastasin siihen, että käsirahan kun laitatte tilille, niin sillä saatte jo avaimet eikä mennyt kuin viitisen minuuttia, kun käsiraha näkyi jo tilillä.

Nopeaa on kaupankäynti joskus, totean. Mutta mitä ihmettä sinä siellä Pattayalla teet?

– Yksi kaveri oli tänne tulossa 60 -vuotispäiville ja kyseli minulta minibusseista Hua Hinin ja Pattayan välillä. Nyt kun minulla on aikaa, niin sanoin sille lähteväni heittämään sitä tänne, Dan hekottelee puhelimeen.

Thaimaan Suomalaista silloin tällöin eri asioissa avustavat Mörkö ja Tarja evästelemässä Mr. Dan 88:lla Rama VI:n kesäpalatsiin tehdyn juttukeikan jälkeen.

Hän kertoo vanhan majatalonsa pyörivän nykyisin nimellä Rosegarden 88, mutta juuri muita muutoksia uudet omistajat eivät ainakaan vielä ole paikkaan tehneet.

– Viime tiistaina pelailtiin viimeksi biljardia aivan entiseen malliin ja paikalliset suomalaisetkin muistavat edelleen käydä silloin tällöin. Joitain toimintoja, kuten ne tietokilpailut, ovat ainakin väliaikaisesti siirtyneet Sipin Happy Pig -ravintolaan soi 94:lle.

– Itse aion oleskella ainakin tulevan talven yli vielä Hua Hinin maisemissa. Siellä vuorella asutaan edelleen eikä sieltä mikään kiire pois ole. Omasta kodista.

Ensi talvena tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, millaiseksi se elämä Hua Hinissä muodostuu ilman Mr. Dan’s Guesthousea. Semmoinen kun on Hua Hinistä löytynyt niin pitkään kuin toimituksen kollektiivinen muisti yltää. Hua Hinin Suomalainen perustettiin aikoinaan Mr. Danin terassilla Amnuaysin Roadin kulmassa ja pitipä aviisin ensimmäinen toimituspäällikkö, nyt jo edesmennyt Kale, Mr. Dania tukikohtanaan, jossa hoidettiin kaikki asiakastapaamiset. Lehden taiton Kale sentään teki kotioloissa.

Hua Hinin Suomalaista tehtiin alkuun Pattayalta käsin, mutta parin vuoden jälkeen vetovastuun lehdestä otti Kale, jonka kuoltua Minna otti ohjat. Nykyään Hua Hinin Suomalainen ilmestyy digitaalisessa muodossa ja lehden paikallinen toimija on All Around Asian Hanna.

Niinikään on Thaimaan Suomalaisen “pääkonttorin väki” tavannut yöpyä ensin Mr. Danilla ja sittemmin Mr. Dan 88:lla vuosittaisilla Hua Hinin -matkoillaan. Poikkeus on tehty ainoastaan silloin, kun Danilla ei ole ollut tilaa. Muistimme mukaan kaksi kertaa kaikkien näiden vuosien mittaan. Kummallakin kerralla ensimmäinen osoite Hua Hinissä oli Mr. Danin terassi heti, kun huoneen avaimet oli saatu ja matkatavarat viety huoneeseen.

Se taitaa Sipillä olla nyt iskun paikka etenkin, jos Rosegarden alkaa muttua brittipubin tyyliseksi darts -paikaksi.

Onko Sipillä ja Happy Pigillä nyt iskun paikka?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: