+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Meille on tullut aika paljon lukijapalutetta viime aikoina. Palautteen määrän kasvaminen on luonnollista seurausta lukijamäärien kasvamisesta näin talviaikaan. Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, päästäänkö maaliskuussa jo yli 280.000 lukukerran.

Mutta aasiaan. Osa palautteista koskee sponsoroituja artikkeleitamme, joitain ahdistaa HIVPointin tiedottaminen sivuillamme, osaa kismittävät maksulliset sisällöt ja jotkut haluaisivat mainokset kokonaan pois. Aloitetaan helpoimmasta päästä.

Mikäli mainoksia ei olisi, niin tilaushintoihin pitäisi lisätä nolla perään. Sen pituinen se.

Yksi HIV -tartunta maksaa suomalaisille veronmaksajille suuruusluokkaa 200.000 € ja tartuntojen suurin lähdemaa on Thaimaa. HIVPoint pitää tehokkaimpana tapana jakaa tietoa tartuntojen ehkäisemisestä Suomen laajalevikkisimmässä Thaimaa -aiheisessa mediassa, jota Thaimaassa matkailevat ihmiset tunnetusti lukevat. Mielestämme tuollainen tiedotustoiminta on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun se on Thaimaan Suomalaisessa matkailusesongin aikana.

Sponsoroidut artikkelit ovat hyvin yleisiä Thaimaassa. Bangkok Post julkaisee niitä PR News -nimikkeen alla, The Nation ei erottele niitä millään tavalla muusta uutisvirrasta jne. Sillä hinnalla, mikä meillekin yhdestä sponsoroidusta artikkelista maksetaan, kustannetaan monta reportaasimatkaa paikkoihin, joissa ei muuten tulisi käytyä. On täysin sponsoriemme ansiota, että Thaimaan Suomalainen on tänäkin talvena kertonut, mitä suomalaisille kuuluu Hua Hinissä, Malesiassa, koillisen provinsseissa ja Koh Changilla. Seuraavaksi mennään Vietnamiin.

Maksullisiin sisältöihin päädyttiin, kun mietittiin millä eväillä voitaisiin tehdä muutakin kuin julkaista meille tulevia tiedotteita ja uutistoimistojen uutisia. Lisäksi sitä raadollisempaa puolta Thaimaasta on ehkä hyvä paljastella edes jonkinlaisen suojamuurin takaa. Niinpä ne kaikkein kovimmat Thaimaan Suomalaisen jutut julkaistaankin siellä. Maksumuurin takana. Ilmaiseksi nekin saa, jos toimittaa meille julkaistuun juttuun johtavan juttuvinkin.

Maksulliset sisällöt eivät ole keneltäkään pois, vaan halukkaiden tilattavissa oleva extra kick Thaimaan Suomalaisen muuhun artikkelitarjontaan. Kuten se eilinen piraattituotejuttu.

Suomalaisia koskevat viisumi- ja maahantulosäädökset sekä lakimuutokset voi jatkossakin lukea maksutta näiltä sivuilta. Ainakin niin kauan kuin minä tätä aviisia päätoimitan.

Pysykäähän kanavalla,

Gizmo

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: