+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phoenix Aviation ilmoittaa aloittavansa suorat lennot Phuketin ja Hua Hinin välillä “myöhemmin tänä kesänä”

Pannaan nyt kuitenkin vielä toistaiseksi jäitä hattuun, sillä mitään sitovaa ei vielä ole lukkoon lyöty, vaan kyse on tässä vaiheessa vasta lähinnä jaloista aikomuksista, jotka viime viikolla tulivat julkisuuteen.

Hua Hinin lentokentän kehittämisessä ja Hua Hin Recharge -projektissa mukana oleva Phoenix Aviation Thailand Limited kertoo nettisivuillaan olevansa osa hongkongilaista Phoenix Aviation International Limitediä. Yhtiön toiminnasta Hong Kongissa tai missään muuallakaan maailmassa meillä ei ole mitään muuta tietoa kuin se, mitä yhtiön nettisivuilta on luettavissa.

Thaimaassa ja Hua Hinissä yhtiön tähänastiset saavutukset rajoittuvat lähinnä mukanaoloon ja myötäelämiseen. Olisiko vihdoin tullut konkreettisen toiminnan aika vai päättyykö tämäkin hanke lisärahoituksen hakemiseen?

Paljon porua – vähän villoja -sanonta alkaa päteä erittäin hyvin Hua Hinin lentokenttään.

Phoenix Groupin taustavoimiin kuuluu mm. samainen Udorn Olsson, joka ainakin Hua Hinin mediassa on milloin tuomassa kasinoa Hua Hiniin ja milloin hakemassa satoja miljoonia bahteja rahaa lentokentän parannustöihin. Lentotoiminnasta vastaavan johtajan nimi on John R Laroche, jolla kerrotaan olevan kokemusta sekä monikansallisten suuryhtiöiden että start up -yritysten johtamisesta.

Lentotoiminnasta vastaavan johtajan kannalta saattaa olla huolestuttavaa se, että ainakaan nettisivujensa mukaan Phoenix Groupilla ei ole ainuttakaan lentokonetta, säännöllistä reittiä eikä edes kotikenttää. Hakusanalla Phoenix Aviation sen sijaan löytyy englantilainen lentokoulu ja israelilainen lentoyhtiö, joka on keskittynyt lähinnä rahtilentoihin ja on takavuosina toiminut mm. Aeroflotin, Siberian, Vnukovo Airlinesin ja Nizhny Novgorod Airlinesin edustajana Israelissa. Sitten on vielä nairobilainen charter -lentoyhtiö, jonka kotipaikka on Wilsonin lentokentällä.

Yhdenkään Phoenix Aviationin nimellä löytyneen nettisivuston mukaan yhtiöillä ei ole aikomuksia lentää suoria lentoja Phuketin ja Hua Hinin välillä, vaikka niillä kaikilla omia koneita onkin.

Tällaisia miehiä löytyy Phoenix Groupin nettisivuilta. Vasemmalla yhtiön toinen perustaja ja lentotoiminnasta vastaava johtaja John R Laroche, keskellä neuvonantajan roolissa yhtiössä toimiva TAT:n entinen johtaja Thawatchai Arunyik ja oikealla toinen perustaja Udorn Olsson.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: