+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ei ollut helppoa kiinalaisilla tennisammattilaisilla matkustuskieltovuosina.

Kiinalaiset olivat korona-aikaan eristyksissä omassa maassaan yli kahden vuoden ajan. Kiinalaisille tennisammattilaisille se merkitsi sitä, ettei kotimaahan ollut asiaa, mikäli mieli pysyä WTA -tourin matkassa.

Yksi heistä on 2023 Thailand Openin voitokkaasti aloittanut Wang Xinyu (pikkukuva), joka tarvitsi ainoastaan tunnin ja vartin sveitsiläisen Joanne Zugerin lyömiseen erin 6-2 ja 6-2.

– Ensimmäinen peli missä tahansa turnauksessa on aina vaikea, Wang kommentoi ottelun jälkeen.

Kiinalainen Wang Xinyu pitää True Arenaa kotikenttänään.

– Lisäksi tänään oli erittäin tuulista ja Joannella oli jo kaksi peliä alla karsintakierroksilta. Lähdin keskittymään omaan peliini tietoisena siitä, että Joanne on hyvä. Taistelija, jonka voittaminen vaatii vielä yhden lyönnin enemmän.

Wang kertoi pitävänsä True Arenaa eräänlaisena kotikenttänään, koska koronavuosina tuli vietettyä paljon aikaa juuri Hua Hinissä.

– Viime tenniskauden jälkeen me itse asiassa matkustelimme aika paljon, mutta Hua Hinissä tuli vietettyä aikaa kaikkein eniten. Pidän kovasti täkäläisestä ruoasta ja iltatoreista. Joulunakin oltiin täällä. Se oli kaunista. Hotellin henkilökunnalle erityiskiitos.

Espanjalainen entinen maailmanlistan ykköspelaaja Garbine Muguruza on ehtinyt ylistää Wangin “uskomatonta potentiaalia”.

Shenzenissä 26.9.2001 syntynyt 182 cm pitkä kiinalainen siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2018, vain 17 -vuotiaana. Ammattilaisuransa aikana Wang on tahkonnut palkintorahoja lähes miljoona dollaria ja hänen ranking -sijoituksensa WTA -listalla on parhaimmillaan ollut 68. Tällä hetkellä se on 81.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: