+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Viime vuoden “kultaisessa syyskuussa” ylitettiin 30.000 lukijan raja ja aivan siihen ei tämän vuoden syyskuussa päästy, mutta siitä huolimatta on syytä olla kiitollinen.

Pelkästään se, että meillä tässä syyskuussa oli 28.441 lukijaa kertoo siitä, että Thaimaansuomalainen on vakiinnuttanut paikkansa Suomen luetuimpana Thaimaa -aiheisena uutislehtenä. Lukukertoja syyskuussa oli lähes 50.000 eli tarkemmin sanottuna 47.461 ja kun tähän lisätään lukukertojen kokonaismäärän olevan peräti 966.909 sitten sivujen uudistamisen, niin ainakin meille se merkitsee miljoonan lukukerran ylittyvän jo lokakuun aikana eikä marraskuussa, kuten viimeksi tulin kaavailleeksi. Kutsu näihin “lukijatalkoisiin” on edelleen voimassa. Tehdään se jo tässä kuussa. Jonkinlainen krapulakin siitä varmaan aikanaan tulee, mutta päätetään yhdessä se päivä.

Kaikkein eniten syyskuussa teitä näkyi kiinnostaneen juttu otsikolla “Liian vahva bahti”, jossa kerroimme virallisen Thaimaan ensimmäisen kerran tunnustaneen, että bahtin nykykurssilla ei kauppa oikein enää käy.

Thaimaalaisten kuumin puheenaihe -otsikolla kerroimme kuninkaan virallisesta jalkavaimosta ja se oli syyskuun toiseksi suosituin aiheemme.

Yllätyimme itsekin nähdessämme Phuketin saastesumujutun yltäneen kolmanneksi, vaikka jutussa nimenomaan korostimme kyseessä olevan väliaikaisen ilmiön, joka korjaantunee lokakuun aikana.

Juoruillaan nyt tähän väliin sen verran, että Gizmo kävi eilen parturissa ottamassa semmoisen 4,5 -millisen siilisänkitukan ja on nyttemmin todella härskin näköinen. Väittää uuden lookinsa olevan cool.

Mainostajien puolella tapahtui muutoksia, vaikka Hans Lankari toki edelleen jyrää ykkösenä superbannerinsa ansiosta. Sitä superbanneripaikkaa on meiltä muutenkin sen verran kyselty, että tällä hetkellä mietimme, kuinka toteuttaa toinen superbanneri ja mihin. Ottajia näkyisi olevan.

Normaalibannereista ykkösenä on VPN -Suomi, kakkosena Hua Hinin seudun suomalaiset ja kolmosena Pattaya Suomi -seura. Upea nousija on Victor Ek, jonka banneri ilmestyi sivuille vasta syyskuun 20. päivän jälkeen ja joka on vahva tärppimme lokakuun kolmen kärkeen. Kaikki tämä kertoo meille siitä, että ainakin Thaimaansuomalaisen lukijat suunnittelevat tänne tuloaan ja sitä, mitä täällä tulevat talven mittaan puuhaamaan.

Noin muuten täällä Thaimaassa elellään todella mielenkiintoisia aikoja. Sellaisia, joista suomalaisessa mediassa ei välttämättä tiedetä mitään ennen kuin todella tärähtää. Thaimaalaisena uskottelen ainakin itselleni olevani ajan hermolla tulevista tapahtumista paremmin kuin yksikään toinen suomenkielisen median edustaja, sillä minä tiedän, mistä kansa puhuu. Se on jotain aivan muuta kuin mistä virallisesti tiedotetaan.

Pysykäähän kanavalla.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: