+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Operation X-rayn nimellä kulkevassa operaatiossa etsitään ulkomaalaisia ns. overstay -turisteja, jotka ovat olleet Thaimaassa yli passiinsa merkityn takarajan.

Etsintä kohdistuu niille alueille, joissa tiedetään oleskelevan paljon ulkomaalaisia, joten Pattaya ilman muuta kuuluu joukkoon. Passien tehotarkastukset jatkuvat ainakin virallisesti joulukuun 10. päivään saakka.

Immigrationista kerrotaan, että mikäli luvattomasti maassa oleskeleva saapuu itse Immigrationin toimipisteeseen selvittämään tilannettaan, niin siellä ensisijaisesti pyritään välttämään tarpeettomia pidätyksiä. Viranomaiset korostavat, että overstaystä jää aina ennen pitkää kiinni ja mikäli on yrittänyt vältellä viranomaisia ja kuvitellut jotenkin voivansa luikerrella maasta pois näyttämättä passiaan, niin siinä tilanteessa ei sitten ollakaan enää niin suopeita kuin itse ilmoittautuvia kohtaan ollaan.

Näistä leimoista ollaan nyt erityisen kiinnostuneita.

Esimerkki tehotarkastuksista nähtiin Pattayan Treetownissa 5.12, kun poliisit kävivät kyselemässä jalkapallolähetyksiä katsovilta turisteilta heidän passejaan. Ne, joilla oli näyttää passi tai passista otettu kopio edes puhelimessaan saivat rauhassa jatkaa katselua, mutta passittomien kohdalla tarvittiin jatkotoimenpiteitä.

Poliisi kehoittaakin kaikkia ulkomaalaisia pitämään huolta siitä, että kykenevät tarvittaessa todistamaan maassaolonsa oikeutuksen. Eli pidetään se passi tai sen kopio aina mukana.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: