+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Vuodenvaihteessa julkaisemamme artikkeli Hua Hinissä edesmenneestä Kalevi Nurmelasta on poikinut uskomattoman määrän palautetta, josta nyt nostamme esiin meksikolaisen Pablo Herreran meille lähettämät kuvat Jyväskylästä ja Meksikosta.

Pablo Herrera Mexico Citysta kertoi lukeneensa Kalen poismenosta Thaimaansuomalaisen nettisivuilta vasta äskettäin.

“Puutteellisen suomenkielen taitoni vuoksi en saanut koko artikkelista sanatarkasti selvää, mutta se kävi selväksi, että auttajani ja oppimestarini Kalevi Nurmela on kuollut Hua Hinissä viime joulun aikaan”, Herrera kirjoitti ja pyysi samalla englanninkielisiä yksityiskohtia Kalevin kuolemasta.

Hua Hinissä kaikki tunsivat Kalen mm. Hua Hinin Suomalaisen toimituspäällikkönä, joten tokihan me toimimme vainajan ja entisen kollegamme ystävän toivomusten mukaisesti.

Kale ja Pablo Herrera Jyväskylässä joskus 1970 -luvulla.
Kale ja Pablo Herrera Jyväskylässä joskus 1970 -luvulla.

Kiitokseksi tiedoista lähetti senor Herrera meille pari kuvaa Kalen silloisen mainostoimiston porukoista ja kertoi aikoinaan saaneensa ensimmäisen ja ainoan työpaikkansa Suomesta juuri Kalen toimistosta. “Kale opasti minua alkuun, hoiti työluvat ja avusti asuntoasioissakin”, Herrera muistelee.

“Toinen hyvä ystäväni ja samassa toimistossa aikoinaan työskennellyt Markku Laukkanen muuten kuoli pahassa auto-onnettomuudessa vain jokunen päivä ennen Kalea, joulukuussa 2015, eli nyt on kaksi hyvää miestä poissa”, meksikolainen kirjoittaa.

Kale, Markku Lehtinen ja Pablo Herrera Mexico Cityssa 1970 -luvun loppupuolella.
Kale, Markku Lehtinen ja Pablo Herrera Mexico Cityssa 1970 -luvun loppupuolella.

“Tunsin Kalen suomalaisen vaimon ja tyttären ja kun ennen tätä uutista edellisen kerran Kalesta kuulin, kertoi hän aikeistaan muuttaa Thaimaahan ja siellä odottavasta thaimaalaisesta tyttöystävästä”, hän kirjoittaa.

Kaikesta päätelleen Kalella oli suurempi kansainvälinen ystäväpiiri kuin kukaan meistä ikinä osasi aavistaakaan, mutta ehkä se johtuu siitä, että vaatimattomana ja joskus jopa ujonakin miehenä tunnettu Kale ei koskaan pitänyt mitään meteliä itsestään ja saavutuksistaan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: