+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Venäläiset ovat Phuketissa eniten rikoksia tekevä ulkomaalaisryhmä.

Yli 180 ulkomaalaista on syyllistynyt rikoksiin Phuketissa kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Kolme eniten rikoksia tehnyttä kansallisuutta ovat järjestyksessä venäläiset, ranskalaiset ja englantilaiset. Phuketin kuvernööri Narong Woonciew järjesti kuluneella viikolla 23 maan saarella olevien edustajien kesken kokouksen, jossa päivitettiin saaren rikoksista tuomittujen ulkomaalaisten tilannetta.

Tilaisuudessa kävi ilmi, että eri kansallisuuksille ominaiset rikokset ovat hyvin erilaisia. Eniten rikoksiin syyllistyneet venäläiset ovat enimmäkseen varkaita, ranskalaisten moottoripyöräjengit aiheuttavat häiriöitä ja englantilaiset lähinnä örveltävät humalassa.

Suurissa ostoskeskuksissa myynnissä olevia tavaroita löytyy toisinaan venäläisten laukuista.

Phuketin Immigrationin päällikkö Thanet Sukchai kertoi saarella olevan tällä hetkellä noin 32.000 ulkomaalaista. Suurin osa heistä tulee Venäjältä ja seuraavaksi suurimmat ulkomaalaisryhmät ovat britit, ranskalaiset, kiinalaiset ja saksalaiset.

– He tulevat tänne joko lomalle, liiketoimintaa harjoittamaan, opiskelemaan tai suunnittelemaan elämäänsä sitten, kun eläkepäivät koittavat, hän kertoi.

– Phuketin lentokentälle tulee maaliskuussa noin 14.000 turistia päivässä.

Kaikkein eniten rikoksia tehdään Patongin alueella. Rattijuopumukset, maassa oleskelu viisumin umpeuduttua sekä työskentely ilman työlupaa olivat rikoksista yleisimpiä.

Phuketin poliisi tekee säännöllisiä tarkastuksia liiketiloihin, ravintoloihin ja kauppakeskuksiin laitonta työvoimaa etsiessään.

Jo yli 800 hotellia on liittynyt mukaan Phuketin ennaltaehkäisevään rikostentorjuntaohjelmaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hotelleista otetaan yhteyttä viranomaisiin, mikäli siellä havaitaan tai epäillään olevan tekeillä jotain epätavallista. Hotelleilla on tarkat ohjeet tapauksista, joista tulee ilmoittaa.

Ohjelmassa mukana olevien hotellien määrän uskotaan pian kohoavan 2.000 hotelliin, jolloin verkosto kattaa suurin piirtein koko Phuketin saaren.

Mikäli viranomaisten täytyy järjestelmän puitteissa puuttua jonkun tai joidenkin ulkomaalaisten tekemisiin on ensimmäisestä rikkomuksesta seurauksena varoitus ja sen jälkeen rangaistukset vaihtelevat turistin kotimaan viranomaisille ilmoittamisesta aina maastakarkoitukseen saakka.

Immigrationin poliisit hotellikäynnillä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: