+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Paikallinen englanninkielinen The Phuket News julkaisi verkkosivuillaan gallupin, jossa kyseltiin pitäisikö venäläisturistien saapuminen Phuketiin kieltää osana kv. venäjänvastaisia pakotteita.

Vapaassa maassa käytävä vapaa keskustelu tällaisesta asiasta ei jostain syystä sovi venäläisille alkuunkaan. Hakkerit “jostain ulkomailta” iskivät gallupiin yrittäen mitätöidä sen kokonaan ja samaan aikaan Venäjän konsulaatti Phuketissa kiirehti antamaan julkisuuteen lausunnon, jossa esiintynyt englanninkielinen sana Russophobia kääntynee suomalaisittain luontevimmin muotoon ryssäviha.

Venäjän konsulaatin julkisuuteen toimittama lausunto kertonee kaiken oleellisen siitä, kuinka kiitollisia siellä ollaan venäläisturistien Phuketissa saamasta avusta.

Hakkerit aloittivat työnsä tiistaina 12.4. sen jälkeen, kun gallupiin oli kertynyt jo yli 80.000 vastausta. Operaatio voitanee katsoa sikäli onnistuneeksi, että gallup on nyttemmin suljettu, mutta viimeisimmät luotettavat gallup -tulokset kertoivat noin 60 % phuketilaisista olevan sitä mieltä, että antaa venäläisten tulla. Perusteluinaan gallupiin osallistuneet phuketilaiset sanoivat, etteivät ne tänne tulevat venäläisturistit ole millään tavalla vastuussa Putinin hyökkäyksestä Ukrainaan ja että thaimaalaisten tulee ensimmäiseksi auttaa oman maansa kansalaisia, tässä tapauksessa Phuketin matkailuelinkeinoa, ja miettiä sen jälkeen muita tapoja avustaa Ukrainaa.

Yleistä närkästystä phuketilaisten keskuudessa on herättänyt venäläisten häikäilemättömyys. Ensin otetaan vastaan kaikki apu, minkä Phuket Immigration, saaren muut viranomaiset ja matkailuväki rahapulassaan ja vailla majoitusta kärvisteleville venäläisille antavat ja sen jälkeen paikallinen konsulaatti kehtaa vielä puhua “ryssävihasta”.

Rahattomuutensa ja asunnottomuutensa lisäksi venäläisturistit ovat työllistäneet Phuketin viranomaisia karkailemalla hotellihuoneistaan annettuaan positiivisen koronavirusnäytteen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: