+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan kuninkaalliset poliisivoimat etsivät yhteistyökumppaneita uuteen ohjelmaansa, jonka tarkoituksena on alentaa poliisiensa henkilökohtaisia velkataakkoja.

Poliisit keskimäärin ovat hyvin velkaantunutta porukkaa. Yhteensä velkaa on kaikkiaan 272,9 miljardia bahtia (n. 7,15 mrd €), kertovat Bangkok Postin poliisilähteet.

Ohjelmaa alettiin toteuttaa sen jälkeen, kun pääministeri Prayut Chan-O-Cha sanoi uuden vuoden puheessaan hallituksensa käyvän seuraavaksi kotitalouksien velkaantumisasteen kimppuun. Hän mainitsi erityisesti poliisien ja opettajien olevan tunnetusti mieluummin veloissaan kuin varoissaan. Pääministeri sanoi, että ihmisille pitäisi jäädä edes 30 % palkastaan käteen sen jälkeen, kun velkoja on lyhennetty kuukausittain.

Poliisit ja armeijan joukkoja turvaamassa tunnetun virkamiehen pidätystilannetta takavuosien lahjusjutussa.

Bangkok Postin poliisilähde kertoi poliisin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan yli 240.000 poliisia ja poliisihallinnon virkamiestä on hakenut lainoja useammastakin pankista sekä poliisien omista rahastoista. Ihmismäärä on suurempi kuin Thaimaan nykyiset poliisivoimat siitä syystä, että osa velallisista on jo eläkkeellä.

Yksin Government Housing Bank (GH) on myöntänyt asuntolainoja 37.197 poliisille.

Poliisilähteen mukaan poliisien velkataakkaa on jo aiemminkin koitettu helpottaa mm. matalampikorkoisten lainojen avulla.

Kaikkien yhdeksän poliisialueen hallinnoissa on perehdytty uuteen ohjelmaan ja nyt niiden kunkin tehtävänä on löytää yksi yhteistyökumppani poliisien velkoja uudelleenrahoittamaan. Aikaa on tämän viikon perjantaihin, 7.1.

Kivitettävät. Bangkokin mellakat ovat vuoden 2021 mittaan työllistäneet poliisikuntaa kiitettävän paljon.

 

 

0 comments

%d bloggers like this: