+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan armeija ampui varoituslaukauksia Myanmarin puolelle sen jälkeen, kun luoteja ja kranaatteja oli ensin ammuttu Myanmarista Thaimaahan Takin provinssissa sijaitsevassa rajan pinnassa olevaan kylään.

Alueellinen konflikti Myanmarin sotilashallituksen joukkojen ja Karen National Unionin (KNU) joukkojen välillä Myawaddyn osavaltiossa lähellä Thaimaan rajaa sen kun pahenee, kerrottiin Takista torstaina.

Myanmarin armeija pommitti kapinallisjoukkoja lähellä Ban Pha Loo Noin kylää raskailla aseilla keskiviikkona 12.1. tehdäkseen tietä omille huoltokuljetuksilleen ja lisäjoukoille, joita odotettiin saapuviksi. Kimmokkeet ja Thaimaan puolelle osuneet laukaukset pakottivat Mae Sotin alueen kyläläiset hakeutumaan bunkkereihin turvaan.

Torstaiaamuna luoteja ja kranaatteja tuli Thaimaan puolelle Ban Mae Kon Kenissä, jolloin sen kylän asukkaat joutuivat hakemaan suojaa kuka mistäkin. Thaimaan armeijan jalkaväen 14. rykmentin sotilaat vastasivat tuleen ampumalla savukranaatteja Myanmarin puolelle varoituksena. On täälläkin rautaa rajalla.

Yhteistä rajaa on reilusti yli 1.000 km ja pakolaisleirejä on tänä päivänä pitkin rajaa.

Tämän konfliktin aikana Thaimaa on tarjonnut turvapaikan jo 1.818 sisällissotaa paenneelle burmalaiselle. Heidät on sijoitettu Khok Wua Maha Wan Moein pakolaisleirille Maha Wanissa.

Thaimaassa on jo lähes 40 vuoden ajan toiminut yhdeksän muutakin pakolaisleiriä, jotka ovat lähes 100.000 ihmiselle se ainoa koti.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: