+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan vankeinhoitolaitos, eli the Department of Corrections, tiedotti erottaneensa “yli 10” vanginvartijaa Chonburin provinssissa näiden otettua lahjuksia vastaan vartioimiltaan vangeilta.

Tutkimuksiin johtaneet ilmoitukset lahjonnasta vankiloissa saatiin rikosten uhreja avustavalta Crime Victims Assistance Clubilta sekä entiseltä Chonburin keskusvankilan asukki Chamras Homchitilta. Hänellä, jos kellä luulisi olevan ns. sisäpiirin tietoa asioista.

Chamras kertoi tutkijoille joutuneensa suoranaisten lahjuspyyntöjen kohteeksi vastineeksi vapautumisensa nopeuttamisesta. Tämä yhdistettynä rikosuhreilta tulleisiin ilmiantoihin sai aikaan sen, että vankeinhoitoviranomaiset asettivat tutkijalautakunnan selvittämään ongelman laajuutta chonburilaisissa vankiloissa.

Tutkimuksissa kävi ilmi vanginvartijoiden pyytäneen lahjuksia sekä vangeilta että näiden sukulaisilta ja toimittaneen lahjuksia vastaan vankiloihin kiellettyjä tavaroita, jättäneen huomioimatta joitakin vankilan järjestyssääntöjen rikkomuksia ja järjestelleen epävirallisia lomien pidennyksiä vangeille jopa yli 15 vrk:n ajaksi.

Vartijoille annettujen potkujen lisäksi vankeinhoitoviranomaiset ovat lähettäneet Chonburin provinssin vankiloiden johtajille selkeät ohjeet siitä, kuinka näiden tulee jatkossa menetellä vanginvartijoiden rikkeitä epäillessään tai havaitessaan. Ohjeissa on annettu ymmärtää, että jos meininki vankiloissa ei muutu, niin muitakin kuin vartijoita voidaan erottaa toimistaan.

Samut Prakanin vankila saa aika ajoin julkisuutta erilaisten väärinkäytösten vuoksi, mutta osataan sitä näemmä Chonburissakin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: