+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Takaisin pääministerin hommiin jäähyltään palannut Prayut Chan-O-Cha aloitti lähtemällä katsastamaan tulvatilannetta maan pahimmin tulvista kärsivillä alueilla.

Maanantaisessa videoneuvottelussa provinssien kuvernöörien kanssa hän pääsi jo osoittamaan, että vanhan kansan mies on palannut puikkoihin. Tiedonkulun ongelmia sähkökatkosten sattuessa kun pohdittiin, niin Prayut totesi muitta mutkitta, että kaiken hienon uuden teknologian pettäessä vanha kunnon transistoriradio lie varmin tapa jakaa tulvatietoutta syrjäseuduille ja muihinkin sellaisiin paikkoihin, joissa internet-, messenger-, tiktok- ja muut nykyajan kotkotukset ovat lakanneet toimimasta.

– Niillähän me pärjättiin myös vuoden 2011 suurtulvien aikaan, kun kaikki muu lakkasi toimimasta, pääministeri muisteli.

Ei ole yleisessä tiedossa, kuinka Prayutin kommentti päätyi internettiin, mutta aika äkkiä se kumminkin sai kritiikkiä osakseen. Jotkut väittivät, ettei kellään enää ole transistoriradioita ja toisten mielestä ne nyt vain olivat vanhanaikaisia.

Tunnettu juristi Paisal Phuetmongkol kirjoitti omalla Facebook -sivullaan, että vaikka nuorempana tykkäsikin transistoriradioista, niin tänä päivänä hän ei edes tiedä, mistä sellaisen voisi ostaa. Chai Natissa toimiva radiokauppias kertoi myyvänsä ehkä yhden tai kaksi transistoriradiota kuukaudessa hintaluokassa 590-690 bahtia (16-19 €), enimmäkseen maanviljelijöille ja ikäihmisille. Kala- ja vihannestorien kauppiaatkaan eivät sanojensa mukaan olleet kuunnelleet vanhoja matkaradioita ainakaan 10 vuoteen. Puhelimesta tulevat tänä päivänä heillekin kaikki radio- ja tv -ohjelmat työpaikalle.

Vanhassa kunnon putkiradiossa olisi jykevämpi soundi, mutta valitettavasti sekin hyytyy ilman sähköä.

Hallituksen tiedottaja Anucha Burapachaisri riensi pääministerin avuksi kertomalla ihmisten tänä päivänä kuuntelevan radiolähetyksiä etenkin autoissaan ja jopa 95,9 % kansasta olevan päivittäin ULA -aalloilla jonkun välineen kautta.

– Ainakin lukujen valossa radio on edelleen mitä tehokkain tapa välittää tietoa kaikenikäisille, Anucha sanoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: