+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketilainen tuk tuk -taksin kuljettaja sai julkiset kehut NNT -uutiskanavalla hinnoiteltuaan palvelunsa turistiystävällisesti.

Asia tuli julkisuuteen Phet Yotsawat -nimisen thaimaalaisturistin annettua palautetta saamastaan palvelusta Phuket Review -Facebook -ryhmässä maanantaina 18.4. Phet kertoi käveleskelleensä ystävineen Phuketin vanhassa kaupungissa sopivaa ruokapaikkaa etsiskellen, kun he ohittivat 54 -vuotiaan Suchart Nitiwaranurakin, joka ammatikseen ajaa omistamaansa tuk tuk -taksia.

Suchart oli kysynyt Phetiltä olisiko tämä kiinnostunut katsastamaan kaupungin nähtävyydet ja parhaat ostospaikat 50 bahtin hintaisella kaupunkikierroksella. Phet oli huomauttanut seurueen käsittävän viisi jäsentä, jolloin Suchart oli kysäissyt, josko 100 bahtia (n. 2,70 €) olisi sopiva hinta kaupunkikierroksesta.

“Mielestämme hinta oli suorastaan halpa ottaen huomioon, että Suchart odotteli meitä kaikessa rauhassa sillä aikaa, kun ostelimme matkamuistoja hänen osoittamistaan paikoista”, herra Phet kirjoitti Facebookissa.

Tähyilkää tätä miestä! Suchart takseineen Phuket Townissa.

Kaikkiaan seurueen kiertoajelu kesti kolme tuntia, kello 13-16 välisen ajan, jonka päätteeksi seurue mielellään korvasi Suchartille 300 bahtia hänen ajastaan.

Turistiseurue oli niin vaikuttunut oppaastaan ja tämän palvelusta, että neuvoivat muitakin turisteja etsimään Suchartin käsiinsä “vanhan kaupungin suihkulähdeliikenneympyrän lähistöltä tai puhelinnumerosta 087-886-7527”. Päivitys sai jatkokseen useita ylistäviä kommentteja Facebookissa.

Suchart itse selvitti motiivejaan seuraavasti:

– Minä haluan nähdä yhä useampien turistien saapuvan Phuketiin ja olla mukana palauttamassa niitä aikoja, joita Phuketissa elettiin ennen pandemian alkua. Ei pidä mennä lyhytnäköisesti hinnoittelemaan turisteille pahaa mieltä. Otetaan kyydeistä se hinta, millä meidän kannattaa turisteja kuljettaa, niin kyllä ne tulevat tänne takaisin, Suchart kommentoi.

Myös Phuket Smart Bus tarjoaa halpaa kyytiä, mutta sieltä ei saa vinkkejä hyvistä ostospaikoista.

Saatatkos sen selkeämmin sanoa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: