+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan hallitus aikoo toteuttaa jo aiemmin esittelemänsä suunnitelman 300 bahtin (n. 8 €) suuruisen maahantulomaksun perimisestä ulkomaalaisilta turisteilta.

Hallituksen tiedottaja Thanakorn Wangboonkongchana kertoi keskiviikkona 12.1. maksun astuvan voimaan huhtikuun alusta. Maksu sisällytetään lentolipun hintaan samaan tapaan kuin esimerkiksi lentokenttävero. Maitse ja meritse Thaimaahan tulevien maahantulomaksujen keräystapaa ei vielä ole päätetty.

– Kertyvillä maksuilla perustetaan rahasto, jonka avulla Thaimaan matkailukohteita ja nähtävyyksiä pidetään kunnossa, Thanakorn perusteli jälleen uutta ulkomaalaisiin kohdistuvaa rahastusta.

Niinhän se on Thaimaassa aina mennyt, että jos rahaa ei ole, niin kerätään ulkomaalaisilta.

Sen jälkeen hän kyllä kertoi jostain onnettomuuden ja kuoleman varalta turisteille myönnettävästä vakuutuksesta, joka korvaisi kuolemantapauksessa miljoona bahtia ja sairaalakulujakin 500.000 bahtiin (n. 13.000 €) saakka. Tämäkin vakuutus tulisi hänen mukaansa jatkossa rahoitettavaksi maahantulomaksuista muodostettavan rahaston varoista.

Kyynisten toimittajien korvissa suorastaan särähti sana “jatkossa”, joka tarkoittanee sitä, että paljon saa vettä virrata Mekong -joessa ennen kuin tuollaista pääsee tapahtumaan? Ehkä sitten, kun joku kehittää vakuutuksen, joka maksaa alle 300 bahtia ja korvaa vahinkoja puoleen miljoonaan bahtiin saakka?

Thanakornin mukaan Thaimaa laskeskelee vastaanottavansa 5-15 miljoonaa turistia vuoden 2022 aikana ja euroissa laskettuna se merkitsisi 40-120 miljoonan euron lisätuloja valtiolle vuoden mittaan.

Phuketista kantautuneiden tietojen mukaan se meille väkisin myyty vakuutus ei katakaan kaikkia koronavirustartunnasta aiheutuneita vahinkoja eikä se toinen testikään ole ilmainen, niin kuin on luvattu. Taas ulkomaalaista älytetään.

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: