+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Nyt viimeistään on kaikille selvää, että Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha (pikkukuva) on uuden United Thai Nation -puolueen pääministeriehdokas.

Asiasta kertoi medialle puolueen pj. Pirapan Salirathavibhaga. Päästrategina Prayut tulee toimimaan puheenjohtajana 15 -henkisessä komiteassa, joka kokoontuu viikottain.

Käytännössä nimitys päästrategiksi tarkoittaa näin vaalien alla vetovastuun ottamista puolueen vaalikampanjasta. Samanlainen vaalivankkurien vetäjä johtavassa oppositiopuolue Pheu Thaissa on heidän pääministeriehdokkaansa Paetongtarn Shinawatra.

Sisarukset Thaksin (vas.) ja Yingluck ovat Thaimaan kaksi edellistä pääministeri -Shinawatraa.

Kenraalien viime vaaleja varten muodostaman Palang Pracharath (PPRP)-puolueen tuella pääministeriyttään jatkamaan päässyt Prayut loikkasi UTN -puolueeseen uuden vuoden jälkeen pitkän tiedotus- ja selittelysirkuksen päätteeksi. Mukanaan uuteen puolueeseen hän vei pari muutakin Palang Pratcharathin ministeriä sekä kansanedustajia muistakin puolueista.

Kun PPRP:n pj. kenraali Prawit Wongsuwon ei millään lailla puuttunut asioiden kulkuun alkoivat politiikan tuntijat spekuloida sillä, että UTN on hallituspuolueiden yhdessä perustama hämäys, jonka tarkoituksena on viedä ääniä varmalta vaalivoittajalta näyttävältä Pheu Thailta.

Se, että hallituksessa oleva Demokraattipuolue aloitti aikaistetun vaalikampanjansa Pheu Thain vahvoilla kannatusalueilla Thaimaan pohjois- ja koillisosissa viittaa samaan suuntaan.

Demokraattipuolueen pj, kauppaministeri Jurin Laksanawisit on puolueensa itseoikeutettu pääministeriehdokas.

UTN -puoluetta lähellä olevista lähteistä kerrotaan Prayutin tavanneen uuden puolueensa johtoa 31. tammikuuta pidetyssä kokouksessa. Tuossa kokouksessa vahvistettiin lähteiden mukaan Prayutin ykkösehdokkaan asema puolueen vaalilistalla.

Prayut itse ei ole kommentoinut päästrategin ja ykkösehdokkaan asemaansa millään lailla. Todennut ainoastaan osallistuvansa vaaleihin UTN -puolueen ehdokkaana niillä eväillä, jotka puoluejohdolta saa.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: