+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

U-Tapaon kenttä (pikkukuvassa kehityssuunnitelma) palvelee sekä Pattayaa että Rayongia. Matka oli osa Eastern Economic Corridor (EEC) -hankkeen kehittämissuunnitelmaa.

EEC on niin iso hanke, että sen tarpeisiin tarvitaan iso lentokenttä. Niinpä U-Tapaon lentokentän kehittämisestä vastaavan U-Tapao International Aviation Companyn (UTA) johtajat kävivät hallituksensa puheenjontaja Keeree Kanjanapasin johdolla katsomassa, kuinka hommat hoidetaan suurilla japanilaisilla Naritan ja Hanedan lentokentillä.

Naritan kv. lentokenttä on liikennemäärällä mitattuna Japanin suurin ja koko maailman kolmanneksi suurin lentokenttä. Tämän lisäksi se on Aasian ja Amerikan mannerten välisten lentojen pääkenttä. Lentokenttien käyttäjät valitsivat Naritan maailman 4. parhaaksi lentokentäksi toimivuutensa ja palveluidensa ansiosta.

Naritan kv. lentokenttä on Japanin suurin.

Onhan Suvarnabhumikin iso ja lähempänäkin se olisi ollut, mutta kun se ei oikein toimi. Skytrax -nettisivuston mukaan Suvarnabhumin käyttäjät ovat antaneet sen palvelutasolle arvosanan 4, kun maksimi on 10. Narita saa samassa vertailussa arvosanan 6 ja Haneda peräti 8. Kummatkin japanilaiskentät sijaitsevat Suur-Tokion alueella.

Naritan kenttää tutkittiin 16.2. Syynissä olivat mm. lentokentän tilat, niiden ylläpitojärjestelyt sekä Naritalla käytössä oleva Face Express -järjestelmä, jonka ansiosta matkustajat pääsevät tarkastuspisteiden läpi nopeammin kuin perinteisistä tarkastuspisteistä. Lisäksi ohjelmassa oli käynti NEC Future Creation Hub -nimisessä tutkimuskeskuksessa, joka keskittyy juuri lentokenttien kaupalliseen ja matkailulliseen kehittämiseen.

Hanedan erikoisuus on se, että kenttä on rakennettu Tokion edustalla mereen ajetulle täyttömaalle.

17.2. oli sitten Hanedan vuoro. Kierros alkoi Innovation Citystä, joka on kaupan ja liike-elämän ehdoilla rakennettu kaupunki ja jatkui Airport Gardeniin, jossa lentomatkustajat voivat majoittua, tehdä ostoksia ja käydä vaikka kylpylässä. Lopuksi tutustuttiin matkustajien, heidän matkatavaroidensa ja rahtitavaran kuljetusjärjestelmiin kentän sisä- ja ulkopuolella.

Matkan jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa lentokenttäpomot kertoivat olleensa hyvin vaikuttuneita etenkin Hanedan lentokentän toimivuudesta ja saaneensa paljon sellaista tietoa, jota varmasti tullaan soveltamaan U-Tapaolla jatkossa, kun kenttää kehitetään kaupan ja teollisuuden sekä matkustajien tarpeita vastaavaksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: