+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Turvallisuusalan konsulttina maailmanlaajuisesti tunnettu Totti Karpela kävi Siam Oriental Plazalla puhumassa ihmisten turvallisuuteen liittyvistä asioista 29.12.

Karpelan taustoista sen verran, että hän ehti toimia Suomessa poliisihallinnon alaisissa tehtävissä pitkään ennen kuin siirtyi päätoimiseksi turvallisuusalan yrittäjäksi. Mielenrauha Oy perustettiin Karpelan vielä poliisin palveluksessa ollessa vuonna 1998. Se on vakavan ongelmakäyttäytymisen hallintaan keskittynyt yritys. Peace of Mind Ltd. perustettiin Hong Kongissa vuonna 2010.

Asiakkaita firmoilla riittää miltei kaikilla mantereilla. Asiakkaista tunnetuin lienee Google. Kahdenkeskisissä keskusteluissa Totti mainitsi muitakin kv. suuryrityksiä, kuten esimerkiksi lentoyhtiö Cathay Pacificin.

Pattaya Suomi -seuralla otettiin vähän jatkoaikaa viime torstaina.

Kello 16.30 alkanut tilaisuus alkoi perinteiseen tyyliin pikaselvityksellä, jonka perimmäinen sanoma oli se, että tänä päivänä pelkkä Plan B ei näissä turvallisuusasioissa riitä, vaan ihmisellä on hyvä olla ennakoituna pää-, vara- ja vielä hätäsuunnitelmakin. Hän korosti ennakoinnin merkitystä hyvin kuvaavalla esimerkillä.

– Hotellihuoneeseen kirjautuessani minä aina kysyn vastaanottovirkailijalta miltä teidän palohälytys kuulostaa. Mikäli vastaanottovirkailija ei sitä tiedä ja alkaa selittää olleensa vasta kuusi kuukautta talossa töissä, niin yleensä totean hänellä olleen sen kuusi kuukautta aikaa selvittää, milloin on äärimmäinen hätä saada hotelli tyhjäksi eikä hän vieläkään tiedä miltä se kuulostaa. Sen jälkeen me aina sovimme, että käyn huoneessani laittamassa tavarani paikoilleen ja kun jälleen tulen alas, niin hän osaa kertoa millainen se hälytysääni on.

Yleisöä oli vain kourallinen, vaikka aiheena oli oma turvallisuus ja asiaa käsiteltiin alan kv. huippuammattilaisen johdolla.

Hätätilanteista ja niiden ratkaisuista käytiin puolentoista tunnin aikana läpi puhelimen käyttö apuvälineenä hätätilanteissa, toiminta tulipalotilanteessa, riskit liikenteessä ja yleinen henkilöturvallisuus, jonka Karpela kiteytti ytimekkäästi:

– Jos näytät saaliilta – sinut syödään.

Yleisö osallistui kaikkiin neljään kohtaan kolmen minuutin mittaisilla ryhmätyösessioilla, joissa mietittiin esim. miten itse käyttäisi puhelintaan kriisitilanteissa. Mihin soitat? Mikä on paikallinen yleinen hätänumero?

80 % ihmisistä uskoo siihen, että naapurissa voi olla tulipalo. Vain 24 % uskoo, että se voi tapahtua omassa kodissa.

Turvallisuusalan ammattilaisen johtama tilaisuus vietiin läpi minuuttiaikataululla ja se päättyikin minuutilleen ennakoidussa ajassa. Aivan tilaisuuden lopuksi muistutettiin vielä siitä, että mikään kriisi ei ole ohi ennen kuin se on pääkopassakin selvitetty. Ammattiapua on tarjolla ja sitä kannattaa käyttää.

Pain shared is a pain divided.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: