+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Etenkin Rh- veriryhmän verestä on huutava pula.

Nyt Punainen Risti sekä verenluovutuspisteet kautta maan vetoavat Thaimaassa asuvaan ulkomaalaisväestöön, jotta tähän etenkin ulkomaalaisten tarvitseman veriryhmän varastoihin saataisiin täydennyksiä.

– Thaimaalaisista ainoastaan 0,3 % kuuluu Rh- veriryhmään, kun ulkomaalaisten joukossa heitä on noin 15 %, kertoo Thaimaan Punaisen Ristin kansallisessa veripankissa työskentelevä tohtori Issarang Nuchprayoon.

– Pelkästään thaimaalaisilta verenluovuttajilta ei millään saada riittäviä määriä Rh- veriryhmän verta ja siksi vetoammekin nyt ulkomaalaisiin, että kävisivät luovuttamassa verta.

Ainakin Punaisen Ristin toimipisteissä voi käydä luovuttamassa verta.

Tohtori Issarang oli puhujavieraana Thaimaassa toimivien ulkomaalaislehtien kirjeenvaihtajien, Foreign Correspondents’ Club of Thailand, järjestämässä tilaisuudessa keskiviikkona 22.2.

Samassa tilaisuudessa puhunut Michael Landess, joka on rekisteröity tehohoito -osaston sairaanhoitaja, kertoi kuinka tärkeää onnettomuuksien uhreille verivarastojen riittävyys on.

– On tapauksia, joissa ihminen kuolee vain siksi, ettei saa tarvitsemaansa verta ajoissa. Jo nyt ollaan tilanteessa, jossa meidän täytyy kylmästi laittaa verta tarvitsevat potilaat jonoon sen mukaan kuinka kiireellinen veren tarve heillä on. Jotkut saattavat joutua odottelemaan kaksikin päivää vain siksi, että heidän veriryhmänsä verta ei ole veripankissa riittävästi.

Verenluovutusmahdollisuuksista voi kysellä myös klinikoilta ja sairaaloista.

Tohtori Issarang totesi vielä, että länsimaalaisten on ollut Thaimaassa vaikea luovuttaa verta, koska lähes kaikki verenluovutukseen liittyvä informaatio on julkaistu ainoastaan thai -kielellä.

– Mutta me ajattelimme, että jos te levittäisitte tietoa meidän puolestamme, hän päätti.

Thaimaan Punaisen Ristin englanninkielisille verkkosivuille pääset tästä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: