+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

The Tourism Authority of Thailand (TAT) on valinnut apulaisjohtajansa Thapanee Kiatphaiboolin Thaimaan uudeksi matkailupomoksi elokuussa eläkkeelle jäävän Yuthasak Supasornin (pikkukuva) seuraajana.

Thapaneen nimityksestä ilmoitettiin torstaina 25.5. Sisäpiirilähteen mukaan uusia ratkaisuja etsineestä ja lähinnä ylioptimistisista lausunnoistaan tunnetun Yuthasakin seuraajaksi oli ainoastaan kaksi varteenotettavaa ehdokasta ja näistä 24 vuoden matkailualan kokemuksen omaava Thapanee veti pidemmän korren.

Se toinen ehdokas oli TAT:n Euroopan, Afrikan, Lähi-Idän ja Amerikan markkinoinnista vastannut johtaja Siripakorn Cheawsamoot. Thapaneen odotetaan aloittavan uudessa tehtävässään 1.9. Juuri sopivasti uuden turistisesongin alla.

Nimityksen myötä Thapaneen voidaan sanoa selvittäneen “apulaisjohtajien kujanjuoksun”, sillä thaimaalaiseen yrityskulttuuriin kuuluu oleellisesti sellainen piirre, että kun asiat menevät pieleen, niin julkisuuteen tulee aina juuri apulaisjohtaja selittelemään asioita parhain päin. Mikäli organisaatio on tullut mokanneeksi sen verran isosti, että joku pitää uhrata, niin se on aina apulaisjohtaja, joka saa ensimmäisenä potkut.

Thapanee Kiatphaibool

Ylimmän johtajan tehtäviin kuuluu tiedotustilaisuuksissa ja palkintogaaloissa esiintyminen sekä kiitosten kerääminen silloin, kun kaikki menee hyvin. Nyt on Thapanee sitten kiivennyt tälle oksalle. Mahtaa Thaimaan Kauppaministeriön kansliapäällikön virasta eläkkeelle jäänyt isäpappa Sompol Kiatphaibool olla ylpeä tyttärestään?

Thapaneella on toki muitakin ansioita kuin jo mainittu 24 vuoden kokemus matkailualalta. Ensinnäkin hän on koulutukseltaan Bangkokin yliopistosta valmistunut kandi ja suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Surreyn yliopistossa Englannissa. Hän tuli TAT:n palvelukseen vuonna 1999 ulkomaanosastolle apulaiseksi, josta hän on vuosien mittaan omilla ansioillaan edennyt johtotasolle asti.

Johtajistossa hän oli alkuun vastuussa TAT:n matkailuun liittyvien tuotteiden kehittämisestä ja myynnistä lokakuusta 2019 syyskuuhun 2021 ennen kuin nousi apulaisjohtajaksi lokakuussa 2021. Näistä matkailuun liittyvistä tuotteista mainittakoon tässä vaikka Amazing Thailand Marathon ja Triathlon, Awesome Muay Thai sekä pandemiavuosien aikainen Safety and Health Administration, joka suomalaisillekin on tutumpi kirjainyhdistelmä SHA:n muodossa.

Talvella 2021-22 näitä tarroja näkyi hotelleissa, ravintoloissa, takseissa ja missä vain turistit kulkivatkin.

Juuri SHA ja sittemmin SHA+ aloittivat Thaimaan matkailun avautumisen pandemian jälkeen karanteeneineen ja terveystarkastuksineen.

Kokemusta Thapaneelta ei puutu ja näkemystäkin näyttää olevan yllin kyllin. Thaimaan Suomalainen toivottaa uudelle matkailupomolle onnea uudessa työssään.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: