+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Lähes 120.000 puhelinnumeroa ja 60.000 rikollisiin tarkoituksiin käytettyä pankkitiliä jäädytettiin vuoden 2022 aikana Thaimaassa, kertoi hallituksen tiedottaja Rachada Dhnadirek torstaina 19.1.

– Jäädyttämiset ovat tulosta DES -ministeriön (Digital Economy and Society), poliisin ja muiden viranomaisten torjuntayhteistyöstä kyberrikollisuuden ehkäisemiseksi, hän jatkoi.

– Kahdeksan ulkomaalaisten operoimaa puhelinmyyntitoimistoa suljettiin ja niissä toimineet 166 henkilöä pidätettiin viime vuonna. 118.530 puhelinnumeroa ja 58.463 pankkitiliä jäädytettiin sen jälkeen, kun niitä havaittiin käytetyn rikollisiin tarkoituksiin.

Follow the money on vanha hyvä ohje kyberrikollisia jäljitettäessä.

Noihin puhelinmyyntitoimistoihin liittyen sellainen tarkennus, että thaimaalaiset käyttävät samaa sanaa kaikista sellaisista toimistoista, joista soitellaan ihmisille joko myynti- tai vaihtoehtoisesti puhtaassa huijaustarkoituksessa. Rehellisiä, Thaimaassa toimivia suomalaisia puhelinmyyjiä ei missään nimessä tule sekoittaa näihin pidätettyihin huijareihin.

– Rikostutkijat sulkivat kahdeksan sosiaalisessa mediassa toiminutta sijoittaja- ja kauppiasryhmää sekä 1.830 internetissä toiminutta uhkapelisivustoa. Tämän lisäksi on Thaimaan Anti-Money Laundering Office (Amlo) alkanut ennalta ehkäistä rahanpesua estämällä rikollisten pankkitilien avaamisyrityksiä, mikäli on ollut aihetta epäillä rahanpesua, tiedottaja kertoi.

– Nettisivustolle www.thaipoliceonline.com tuli vuoden mittaan kaikkiaan 163.091 ilmoitusta kyberrikoksista, joiden yhteisarvo oli 27,3 miljardia bahtia (n. 759 meur) 1.3.-31.12.2022 välisenä aikana. Näistä ilmoituksista 51 % koski ulkomailla toimivia call centereitä ja 40,5 % thaimaalaisia nettihuijauksia. Loput 8,5 % edustivat kaikkia mahdollisia nettirikollisuuden muotoja, kuten nigerialaiskirjeitä, hakkerointia, kiristystä jne, tiedottaja luetteli.

Tänä päivänä thaimaalaiset nettirikolliset miettivät, kuinka päästä käsiksi hallituksen lottoarpojen nettimyyntiin.

Thaimaan viranomaiset ovat alkaneet kehittää yhteistyötä ulkomaalaisten viranomaisten kanssa ja suunnitella muutoksia olemassa oleviin lakeihin kyberrikollisuuden ennalta torjumiseksi. Kaikki kyberrikollisuutta havainneet voivat tehdä siitä ilmoituksen poliisin Facebook -sivuilla julkaisemiin yhteystietoihin tai kyberrikoksia tutkivien viranomaisten valtakunnalliseen 1212 -palvelunumeroon.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: