+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Nuo Thaimaan viime viikolla kotiuttaneet ulkomailla asuneet kansalaiset toivat mukanaan sen verran uusia koronavirustartuntoja, että nähtäväksi jää, josko Thaimaa avautuu edes liikematkustajille heinäkuussa.

Lyhyesti sanottuna ongelma on tämä: matkailutuloja pitäisi saada, mutta kun niiden ulkomaalaisten mukana tulee sitä koronavirusta. Oman lisämausteensa tähän tuo vielä karanteeniongelma. Ei kiireinen liikematkustaja, joka hyvin usein tulee Thaimaahan korkeintaan yhden viikon arkipäiviksi, jouda istumaan 14 vrk karanteenissa. Tässä asiassa sekä Thaimaan valtio että ne liikematkustajat todennäköisesti mulkoilevat toisiaan yhtä avoimen epäluuloisesti, kun toinen ei tiedä, salliako vai eikö sallia maahantuloa ja toinen osapuoli ei näissä oloissa välttämättä edes halua tulla.

Thaimaan turismiasioista vastaavan TAT:n optimistisin arvio, joka varmasti kuluvan vuoden mittaan tulee laskemaan, on 14 miljoonaa matkailijaa viime vuotisen noin 39 miljoonan sijaan.

Bangkok Postin perjantaisen uutisen mukaan Thaimaan koronavirusasioista vastaavan CCSA:n ylin johto ei pidä mitään kiirettä maan rajojen avaamiselle, kertoi valtakunnan pääaviisi kenraali Pornpipat Benyasrin sanoneen. Demokraattisilla vaaleilla valitussa Thaimaassa kun kenraalit edelleen pitävät ylintä valtaa, vaikka eri titteleitä nyttemmin käyttävätkin.

– Kyllähän tänne heinäkuun mittaan joitain ihmisryhmiä pitää päästää, mutta missään nimessä emme avaa rajoja 100 -prosenttisesti, sanoo johtaja Chula Sukmanop Thaimaan ilmailuhallituksesta.

Myös johtaja Chula sanoo kaikkien heinäkuussa maahan ulkomailta tulevien joutuvan karanteeniin 14 vrk:n ajaksi ja se karanteeni tulee maahantulijan omalla kustannuksellaan maksettavaksi.

Airports of Thailand (AOT) arvioi keskiviikkona 17.6. julkaisemassaan tiedotteessa matkailijamäärien palaavan entiselleen lokakuussa 2022.

Aika lailla paikallisten varassa tulee rantaelämä Thaimaassa olemaan tulevana talvena.

2 comments

  1. I. Määttä

    Kun kerran rajat on kiinni henkilöliikenteen osalta niin löytyisikö joku luotettava taho kertomaan tärkeän postiliikenteen tilanteesta
    välillä Suomi – Thaimaa ? Thaimaassa asuvien
    keskuudessa kun on jo kauan ollut tiedossa postilaitoksessa työskentelevien epäluotettavuus ns. normaalioloissa.

  2. A. Juhana Keronen

    Thaimaan Suomalaisen kirjakaupan kirjoja on maannut Suvarnabhumin lentokentällä maaliskuun lopusta alkaen. Samoihin aikoihin Thaimaan kuninkaallisen postilaitoksen edustaja ilmoitti, etteivät enää ota vastaan Suomeen meneviä postilähetyksiä. Olemme asettaneet toivomme siihen päivään, kun Finnairin lennot Helsinkiin taas alkavat.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: