Aiemmin niin uusi, mutta nyttemmin jo vakiintumaan päin oleva sarjamme kertoo Suomessa vaikuttavista thaimaalaisista, thaimaalaisten omista tapahtumista, yhdistyksistä, paikoista jne. Lähetä vinkki toimitukseen osoitteella toimitus@thaimaansuomalainen.com ja liitä mukaan omat yhteystietosi mahdollista yhteydenottoamme varten.

Lukijoilta on tullut vihjeitä haastateltavien henkilöiden lisäksi Thaimaa -taustaisiin vaikuttajiin sosiaalisen median puolella. Tässä muutama YouTubesta ja Facebookista poimittu vloggaaja ja ryhmä.

Rak Sin Thai -tanssiryhmä on esiintynyt mm. Thaimaan suurlähteystön tilaisuuksissa sekä muuallakin Uudenmaan alueella. Herttoniemessä sunnuntaisin Tanssikeitaan tiloissa harjoituksiaan pitävä Classical Thai Dance Academy Rak Sin Thai on itse asiassa tanssikoulu, jonka toimintaan voivat liittyä mukaan kaikenikäiset ja -kokoiset Thai -tanssista kiinnostuneet.

Ryhmä on haastatteluhetkellä ollut toiminnassa kolmisen vuotta ja harjoituksissa käy hieman päivästä riippuen sellaiset 10 – 12 aktiivia. Tanssikeidas perii tiloistaan vuokraa ja kun se ynnä muut kulut koituvat harrastajien maksettavaksi, niin harrastukseen liittyvät kustannukset ovat 25 euron luokkaa kuukausittain.

– Tanssiharrastuksen lisäksi kokoonnutaan toisinaan yhdessä syömään tai viettämään aikaa muuten, kertovat tanssikoulun vetäjät.

Tällä hetkellä jonnekin joulukuulle saakka “koronatauolla” oleva ryhmä löytyy Facebookista nimellä Rak Sin Thai in Finland ja YouTubessa heidän esityksiään pääsee katsomaan hakusanalla Rak Sin Thai. Facebookista löytyvät myös ryhmän yhteystiedot ja halutessasi voit sitä kautta jättää vetäjille viestin tai kysymyksen.

Allaolevassa linkissä ryhmän esiintyminen Helsingin Narinkkatorilla:

Vaikka mitä harrastettavaa

Facebookista löytyi myös Helsingin Metsälässä päämajaansa pitävä Suomen Muaythai -liitto, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää thainyrkkeilyä Suomessa. Liittotasolla kun mennään, niin nettisivut löytyvät osoitteesta www.muaythai.fi

Vaikka Facebookista löytyykin videota ja yhteystietoja, niin sieltä nettisivuilta löytyy uutisia, tietoa kilpailutoiminnasta, liiton alaisista jäsenseuroista, valmennustyöstä jne. Lyhyesti sanottuna uusi, kiinnostava harrastus alkaa helpoiten täältä. Allaolevassa linkissä vähän suomalaisia tähtihetkiä eli video-osiossa päällimmäisenä näyttöä siitä, mille tasolle lajiliiton puitteissa voi suomalainenkin lajin harrastaja päästä.

https://www.facebook.com/SMTLRY/

Thai -ruokien valmistaminen kiehtoo monia ja niiden syöminen vielä useampia. Erilaisia thai -ruokiin liittyviä kursseja on netti väärällään ja livenä niistä voi kysellä esim. paikallisista Thai -yhteisöistä, missä sellainen toimii tai mistä tahansa thaimaalaisesta ravintolasta, elintarvikeliikkeestä jne. Asiallisesti varustelluista kirjakaupoistakin löytyy hyviä thai -ruokakirjoja.

Thaimaalaisista vaatteista kiinnostuneille löysimme Facebookista nokialaisen Nutwaran Vaatteen, joka esittelee tekemiensä vaatteiden lisäksi myös piirroksia, joiden pohjalta jotkut asusteet on tehty.

Kuva Nutawaran Vaatteen Facebook -sivulta.

Millaista on olla puoliksi Thaimaalainen?

Näitä asioita pohtivat YouTubesta löytämämme Sini “Papananaama” Laitinen ja Sita Salminen, joiden äidit ovat thaimaalaisia. Molemmat leidit löytyvät YouTubesta myös yksittäin, omilla nimillään. Molempien nimillä löydät pohdintoja tyyliin “Thaimaalainen maistaa suomalaisia karkkeja” tai esimerkiksi kynsien hoitoon liittyää asiaa.

YouTube -videoita selaillessa jäi erityisesti mieleen Sita Salmisen murre, joka mitä luultavimmin on jostain Oulun seudulta peräisin. Kun Sita avaa suunsa, niin vaikutelma on vähän saman tapainen kuin jos reilusti kaksimetrinen musta mies lähestyisi helsinkiläisessä ostoskeskuksessa Savon murteella.

Miesenergiaa YouTubessa edustaa Lakko, alias Eric Savolainen, joka hiljakkoin voitti ensimmäisen palkinnon Finnish Web Awardsin yleisöäänestyksessä. Yksi Lakon videoista kertoo hänestä itsestään. Siinä hän kertoo mm. olevansa suomalaisen isän ja thaimaalaisen äidin jälkeläinen Sinin ja Sitan tapaan.

Lakon vlogit pyrkivät selvästi interaktiiviseen suuntaan. Niissä käsitellään mm. seuraajilta tullutta postia. Allaolevalla esimerkkivideolla opiskellaan thaita:

Kaupat, ravintolat ja muut organisaatiot

Twitteristä löytyy Suomen suurlähetystön Finland in Thailand ja twiittaajina ainakin vantaalainen ekwit_thaimaa, mutta selvää on, ettei Twitter juurikaan näytä julkaisualustana kiehtovan Suomeen muuttaneita tai Suomessa syntyneitä thaimaalaisia. Niinpä esimerkiksi Bangkokin suurlähetystömme toimii myös Facebookissa ja lähetystön omat nettisivut löytyvät mm. osoitteesta suomiulkomailla.fi

Wanhalla kunnon Google -haulla löytyy paljon thaimaalaisia yhteisöjä ja yrityksiä, kuten esimerkiksi Thai Club Finland ja THAI-klupi, treffisivustot zapmeta.fi sekä thailovelines.com jne. Lista ulottuu Suomessa Helsingistä Inariin ja yhteisöjen teemat rennosta yhdessäolosta aina jonkun taistelulajin harrastamiseen saakka.

Myös thaimaalaiset ravintolat ja kauppaliikkeet ovat hyvin edustettuina etenkin Facebookissa, jossa mainostaminen on helppoa ja ilmaista. Saatte uskoa, että tämä on Thaimaan Suomalaisen toimituksessakin huomattu aina yrittäessämme trokata mainoksia Suomessa toimiville Thai -yrityksille.

No hard feelings, rauhoittelee toimarimme Luck, jonka suomenkielen opinnot muuten edistyvät todella kovaa vauhtia.

Thaimaan Suomalaisen iskuryhmästä Luck, Tarja ja Mörkö Helsingin Itäkeskuksessa 31.10. “Erittäin edullinen”, oli Luckin salavierailumme jälkeen antama tuomio Thai Marketin tarjonnasta. Tarja näkyy olevan samaa mieltä.