+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kolme thaimaalaista diplomaattia on lauantai-iltana 1.2. tullut eristettyyn Wuhanin kaupunkiin aloittaakseen käytännön järjestelyt evakuointeja varten.

Tapahtumat saivat suoranaisen kick startin sen jälkeen, kun Air Asia ilmoitti olevansa valmis auttamaan thaimaalaisten evakuoimisessa Wuhanista. Air Asia ei tarvitse erityisiä laskeutumislupia, koska sillä on ennestään säännöllinen reittiyhteys Wuhaniin ja näin evakuointilennot yht’äkkiä olivatkin mahdollisia.

Autolla Pekingistä Wuhaniin saapuneet thaimaalaisdiplomaatit ajoivat 1.200 kilometrin matkan noin 15 tunnissa ja saapuivat paikalle myöhään lauantai-iltana, kertoi hallituksen tiedottaja Narumon Pinyosinwat.

– Diplomaatit tekevät työtään kohteessa niin kauan, kunnes operaatio on toteutettu ja siirtyvät sen jälkeen karanteeniin 14 päiväksi, jona aikana tutkitaan, onko heillä virustartunnan oireita, tiedottaja kertoi uutistoimisto Reutersille.

– Meillä on alueella 182 suurlähetystön kirjoille rekisteröitynyttä Thaimaan kansalaista ja juuri nyt varmistamme heidän olinpaikkojaan. Evakuointi tapahtuu aivan lähipäivinä.

Thaimaassa on tähän mennessä havaittu 19 koronavirustapausta, joista 17 kiinalaisilla matkailijoilla ja kaksi thaimaalaisilla. Heistä toinen oli Wuhanin alueelta kotiin palannut thaimaalaisnainen ja toinen oli bangkokilainen taksinkuljettaja, joka oli kyydinnyt kiinalaisturisteja sairaalaan.

Jang-tse -joen silta lienee Wuhanin tunnetuin maamerkki.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: