+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kaikkien ulkomailta tulevien lentomatkustajien on nykysäädösten puitteissa täytettävä terveydentilaansa koskeva lomake ennen kuin he saavat poistua lentokoneesta.

Uusi määräys astui voimaan 24.12.

The Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) on tällä päivämäärällä ilmoittanut lentoyhtiöille kautta maailman näiden jatkossa olevan velvoitettuja jakamaan matkustajilleen tarvittavat maahantulolomakkeet ja informoitava matkustajia siitä, että kokoavat kaikki tarvittavat dokumentit yhteen jo ennen koneesta poistumista”, tiedotteessa sanotaan.

Perusteluina uudelle määräykselle mainitaan “ruuhkien vähentäminen lentokentillä ja sitä kautta koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen”.

CAAT:n viranhaltijoiden mielestä lentokentillä näyttää tältä…

Toinen jo koneessa täytettävä lomake on suostumus toiseen RT-PCR -testiin. Sellaista on alettu tarvita sen jälkeen, kun se yhden päivän karanteeniksikin kutsuttu Test & Go -ohjelma toistaiseksi lopetettiin.

Tiedotteessa mainitaan myös Thaimaan hallituksen vastaavan kaikista toiseen testaamiseen liittyvistä kuluista.

Tähdennetään vielä, että ne, jotka ovat jo saaneet Test & Go -ohjelman mukaisen Thailand Passin, saavat edelleen tulla maahan niiden säädösten mukaisesti. Phuketin hiekkalaatikko -ohjelma on edelleen voimassa ainoana koko Thaimaassa ja lisäksi maahan voi edelleen tulla viettämään ensimmäiset 14 vrk karanteenissa. Sitten on vapaa kulkemaan minne tahansa.

Näitä säädöksiä arvioidaan uudelleen 4.1.2022.

…vaikka tämä ehkä on lähempänä todellista tilannetta. Kuva Krabilta.

0 comments

%d bloggers like this: