+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Laivaston aluksia kutsuttu apuun rajaamaan öljylautan laajenemista Chonburin edustalla.

Chevronin öljytankkerissa on viranomaisten mukaan 400.000 barrelia raakaöljyä, jota vuotaa mereen aluksella tapahtuneen räjähdyksen seurauksena. Yksi FSO Benchamas 2:n miehistön jäsenistä kuoli meriveden päästyä tunkeutumaan aluksen runkoon.

Laivaston tiedottaja, amiraali Prokgrong Monthatphalin kertoi useamman eri organisaation työskentelevän kuolleen merimiehen löytämiseksi, vuodon tukkimiseksi ja öljylautan leviämisen estämiseksi.

“Aluksen kunto on kohtuullisen hyvä eivätkä sääolosuhteetkaan vaikuta pelastustoimiin. Konehuoneeseen ei vielä saada sähköä, mikä kieltämättä vaikuttaa tilannearvioon aluksella”, amiraalin julkaisemassa tiedotteessa sanotaan.

FSO Benchamas 2

Yhdysvaltalaisen öljy-yhtiö Chevronin operoimalla aluksella on ikää 24 vuotta ja sen öljynvarastointikapasiteetti on kaikkiaan 650.000 barrelia. Alus operoi Benchamasin öljykentällä Thaimaanlahdella. Öljykenttä sijaitsee 207 kilometrin päässä Sattahipin laivastoasemalta.

Chevronin omassa tiedotteessa esitetään surunvalittelut kuolleen miehistön jäsenen perheelle ja kerrotaan yhtiön parhaillaan siirtävän alukselta pois kaikkia niitä henkilöitä, joiden läsnäolo siellä ei ole pelastustöiden kannalta välttämätöntä.

“Henkilökuntamme turvallisuus ja ympäristön suojeleminen ovat yhtiömme tärkeimmät prioriteetit. Olemme jo olleet yhteydessä ao. viranomaiseen ja teemme yhteistyötä kaikkien sidosryhmiemme kanssa”, Chevron viestittää.

Siitä on vain reilu vuosi, kun Rayongin rantoja siivottiin.

Tammikuussa 2022 Star Petroleum Refining Plc:n operoima merenalainen öljyputki vuoti mereen 50.000 litraa öljyä. Vuotokohta oli 20 km päässä Rayongin rannikosta ja öljy pääsi leviämään provinssin rannoille aiheuttaen massiivisen ja pitkään jatkuneen puhdistusoperaation.

Tapahtuman seurauksena paikalliset asukkaat ja pienyritykset vaativat yhteensa viiden miljardin bahtin (n. 135 meur) suuruisia vahingonkorvauksia Star Petroleumilta. Jutun oikeuskäsittely jatkuu edelleen.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: