+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Poliisin talousrikosyksikkö ECD on pidättänyt entisen mallin epäiltynä osallisuudesta netissä toimivaan pyramidihuijaukseen, joka tähän mennessä on kerännyt yli 100 miljoonaa bahtia (n. 2,8 meur) siihen sijoittaneilta.

Perjantaina 17.3. ECD:n komentaja Phuthidej Boonkraphue kertoi ECD -poliisien pidättäneen 30 -vuotiaan Wetika Jaijan Chiang Main San Sain alueella sijaitsevasta asunnosta. Häntä syytetään lainanotosta vilpillisin perustein, huijauksesta sekä valheellisen tiedon levittämisestä internetissä.

Poliisin mukaan Wetika on valheellisin lupauksin houkutellut ihmisiä sijoittamaan rahaa pyramidihuijaukseensa väittämällä voittaneensa “maailmanluokan sijoittajakilpailun”. Menestymisensä todisteiksi hän julkaisi omalla Facebook -sivullaan kuvia kalliista autoistaan, talostaan jne.

Wetika Jaija

Sijoittajille oli taattu 100 % tuotto sijoitetulle pääomalle. Alkuvaiheessa sijoittajat saivatkin tuottoa sijoituksilleen, mutta sitten kävi niin kuin kaikissa muissakin pyramidihuijauksissa – maksut loppuivat ja Wetikan sivu katosi Facebookista.

– Yli 100 ihmistä lähetti Wetikalle rahaa. Yhteissumma menee yli 100 miljoonan bahtin, Phuthidej kertoi.

Wetika on kuulusteluissa kiistänyt kaikki syytteet. Hänestä on annettu kaikkiaan 11 pidätysmääräystä Chiang Maissa, Phitsanulokissa, Pathum Thanissa, Takissa, Sa Kaeossa ja Chiang Raissa.

Yksi suurimmista pyramidihuijauksista paljastui Bangkokissa elokuussa 2018.

– Luulisi ihmisten tarkistavan yrityksen laillisuuden ja olemassaolon Securities and Exchange Commissionista ennen kuin menevät sijoittamaan rahaa yhtään mihinkään, Phuthidej päivitteli.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: