+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Perjantaina toukokuun 13. päivä on Royal Ploughing Ceremony Day ja maanantaille 16.5. osuu sitten sunnuntaisen Buddhan päivän johdosta siirretty vapaapäivä, eli luvassa on nelipäiväinen viikonloppu.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Immigrationin toimipisteet kautta maan ovat suljettuina perjantaista maanantaihin. Kaikki ne, joiden täytyy juuri tuon ajanjakson aikana hakea esimerkiksi 90 päivän leima passeihinsa, voivat tehdä sen koska tahansa kuluvan viikon tai myös ensi viikon aikana.  Sen 90 päivän leiman kun voi hakea halutessaan jopa 14 vrk ennen määräpäivää tai seitsemän päivää sen jälkeen ilman, että tulee sakotetuksi, kunhan viisumi on voimassa.

Immigrationin ohella myös esimerkiksi Land Officen, vesilaitoksen, Labour Departmentin ja Land Transport Officen toimipisteet pysyvät suljettuina pitkän viikonlopun ajan. Pankit ovat pääsääntöisesti kiinni, mutta kauppakeskuksissa sijaitsevia pankkien toimipisteitä voi käydä katsastamassa, mikäli pankkiasiointi em. päivinä on välttämätöntä.

Suurissa kauppakeskuksissa sijaitsevat pankkikonttorit ovat hyvin usein auki viikonloppuina ja juhlapyhinäkin.

Poliisiasemat, mukaan lukien turistipoliisi, sentään pysyvät auki.

Ja lopuksi vielä varoitus ns. kiskaileville kansalaispiireille: alkoholin myynti baareissa, ravintoloissa, hotelleissa, supermarketeissa ja muissakin kauppaliikkeissä on kiellettyä koko maassa sunnuntaina 15.5. Ainoa poikkeus säännöstä ovat lentokenttien verovapaat myymälät.

Loppukuusta ei enää ole luvassa ylimääräisiä vapaapäiviä, mutta kesäkuun 3. päivä (perjantai) on taas kansallinen vapaapäivä, kun vietetään kuningattaren syntymäpäivää.

Kuningatar Suthidaa juhlitaan taas kesäkuun alussa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: