Thaimaan jalkapallomaajoukkue pelasi tasan 1-1 Etelä-Koreaa vastaan pelaamassaan ottelussa.

MM -karsintaottelun lähtökohdat olivat sikäli epätasaväkiset, että Thaimaan ranking -sijoitus FIFAn listalla on 101. ja Etelä-Korean 22. Saavutuksen arvoa nostaa vielä se, että ottelu pelattiin eteläkorealaisten kotikentällä Seoulissa torstaina 21.3.

Ottelu oli Etelä-Korean “Aasian tiikereille” ensimmäinen joukkueen uuden päävalmentajan Hwang Sun-hongin alaisuudessa. Hwang otti ohjat sen jälkeen, kun Jürgen Klinsmann sai väistyä Jordanialle Aasian Cupin semifinaalissa koetun 2-0 shokkitappion seurauksena.

Ensimmäinen puoliaika sujui maalittomissa merkeissä aina jatkoajalle saakka, jolloin Etelä-Korean joukkueen kapteeni Son Heung-min iski pallon maaliin Lee Jae-sungin syötöstä. Kun tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa, arvelivat kotijoukkueen kannattajat tilanteen olevan normalisoitumassa, kun vastassa oli “vain” Thaimaa.

Se oli miljoonan bahtin tasapeli thaimaalaispelaajille.

Etelä-Korea kieltämättä hallitsikin ottelua sen toisellakin puoliajalla ja osui ylärimaan 52. minuutilla, mutta reilun tunnin pelin jälkeen maalin tekikin Thaimaan hyökkääjä Suphanat Mueanta Nicholas Mickelsonin hyvästä syötöstä.

Belgian liigassa eurojaan tienaava Suphanat oli tullut vaihdosta kentälle vain kolme minuuttia aiemmin. Kuusi minuuttia Thaimaan maalin jälkeen Etelä-Korea teki maalin, joka hylättiin paitsiona.

Tasapelistä huolimatta Etelä-Korea johtaa karsintalohkoa selvästi seitsemällä pisteellään. Lohkon kakkonen on Thaimaa maalieron turvin tasapisteissä Kiinan kanssa. Molemmilla on neljä pistettä yhdestä voitosta ja yhdestä tasapelistä. Lohkojumbona on Singapore, jolla on yhden tasapelin ansiosta saavutettu yksi piste.

Pallo on pyöreä, sanotaan. Etelä-Korealle kotitasapeli oli pettymys.

Lohkon kaksi parasta maata etenevät jatkopeleihin, joissa ratkeaa mitkä maat edustavat Aasiaa vuoden 2026 MM -kisoissa. Thaimaan kotiottelu Etelä-Koreaa vastaan käydään Rajamangalan stadionilla Bangkokissa 26.3. alkaen klo 19.30.