+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jälleen yksi hyvä syy poiketa Singaporessa.

Maailman 50 parhaan baarin lista julkaistiin Barcelonassa tiistaina 4.10. ja sijalta 12. löytyy Jigger & Pony, joka samalla valittiin Aasian parhaaksi paikaksi viettää rentoa iltapäivää tai iltaa. Amara Singapore -hotellissa sijaitseva Jigger & Pony itse asiassa putosi listalla kolme pykälää vuodesta 2021, mutta sijoitus riittää edelleen Aasian parhaaseen.

Singaporen toinen menestyjä on Manhattan, joka sijaitsee Regent -hotellin yhteydessä. Senkin sijoitus putosi peräti sijalle 33 viime vuoden 15. sijalta. Vuosi 2022 jääkin historiaan ensimmäisenä vuonna sitten vuoden 2017, jolloin singaporelaisbaareja ei maailman top 10:ssä näy. Maailmanlistan sijoilta 51-100 löytyykin sitten jo kahdeksan singaporelaista juottolaa lisää.

Singaporessa asuneet kertovat sen olevan muuten kaikin puolin ihmisasumukseksi soveltuvaa seutua, mutta tekeminen vapaa-ajalla on aika äkkiä nähty ja kokeiltu. Se selittänee baarien paljouden ja kovan tason.

Singaporelaisen Jigger & Ponyn näköisiä sisustuksia näkee maailmalla vaikka kuinka paljon, mutta voittoon tarvitaan tilojen lisäksi myös tykötarpeita, tunnelmaa ja palvelua.

Ei Bangkokin paikoillakaan huonosti mennyt, sillä BKK Social Club löytyy ranking -sijalta 14 ja Tropic City sijalta 24. Hong Kongin Coa oli 17. ja samasta satamasta löytyvä Argo 28. Kun mainitaan vielä New Delhin Sidecar (26.) ja Tokion Bar Benfiddich (48.), niin taitaa tämä lista olla Aasian osalta taputeltu.

Maailman parhaan baarin titteli meni tänä vuonna ensimmäistä kertaa New Yorkin tai Lontoon ulkopuolelle, kun Barcelonan oma Paradiso nappasi sekä maailman että Euroopan parhaan kaukalon tittelin. 14 vuotta siihen meni. Ykköstilan perusteina arvovaltainen palkintoraati mainitsi mm. Paradison upeat cocktailit.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: