+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan korruptiota tutkiva National Anti-Corruption Commission (NACC) on alkanut tutkia yhden senaattorin sekä kaikkiaan kuuden kansanedustajan toimia.

– Jokaista epäillään valtion maiden valtaamisesta omaan käyttöön, kertoi NACC:n pääsihteeri Niwatchai Kasemmongkol (pikkukuva) torstaina 23.2.

Niwatchai ei suostunut kertomaan mitään nimiä vedoten lähestyviin vaaleihin ja siihen, että poliitikot varmasti osaavat valittaa epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, mikäli heidän nimensä nostettaisiin esiin tällaisen tutkimuksen yhteydessä vaalien alla.

– Kysyisivät varmasti, että miksi asia piti julkistaa juuri nyt eikä esimerkiksi vuosi sitten tai vasta vaalien jälkeen. Asia nyt vain on niin, että epäillyt laittomat valtaukset tulivat ilmi vasta äskettäin ja siksi niitä tutkitaan vasta nyt eikä vuosi sitten, Niwatchai hymähti.

Thaimaan parlamenttitalolla on tällä hetkellä oma etu kaikkein tärkeintä.

Hän jatkoi kertomalla ettei NACC millään lailla kiirehdi tutkimuksiaan, vaan “työskentelee normaalisti” asiaa tutkiessaan. Mitään vaaleista johtuvaa erityisasemaa jutuilla ei ole.

– Tutkittavina on edustajia useammasta eri puolueesta. Yksi tutkituista henkilöistä on hallituspuolueen jäsen, Niwatchai kertoi.

Hän muistutti vielä, että jokainen tutkittavana oleva on syytön, jos ei toisin todisteta.

– Tutkimusten tuloksista riippuu, tullaanko syytteitä nostamaan.

Kanokwan Vilawan

Vasta keskiviikkona 22.2. Thaimaan korkein oikeus tuomitsi Bhumjaithai -puoluetta edustavan entisen apulaisopetusministeri Kanokwan Vilawanin syylliseksi väärinkäytöksiin ja tuomitsi hänet menettämään oikeutensa asettua ehdolle mihinkään julkiseen virkaan 10 vuoden ajaksi. Kanokwan, hänen isänsä Soonthorn Vilawan sekä kahdeksan muuta olivat ilman lupaa vallaanneet noin 150 raita (24 ha) maata Khao Yain kansallispuiston alueelta Nakhon Ratchasiman provinssissa.

Syytetyt olivat todistetusti vallanneet 20 vuotta sitten omaan käyttöönsä kolme erillistä tonttia väärennettyjen asiakirjojen avulla. Oikeudenkäynti alkoi 26.8.2022 ja siihen loppui Kanokwanin ministeriys, kun oikeus päätti heti alkajaisiksi pidättää hänet virastaan oikeudenkäynnin ajaksi. Ennen oikeudenkäynnin alkamista NACC oli tutkinut asiaa noin puolen vuoden ajan, mikä lienee aikajänne myös näiden kuuden kansanedustajan ja senaattorin tapauksessa.

Kyllä kai kenelle tahansa pieni pala kansallispuistoa kelpaisi.

– Kanokwanin tapauksen tutkinta ei ollut millään lailla vaikea tai monimutkainen. Meidän täytyi ainoastaan todentaa omistusten laillisuus tai laittomuus ja kun asiakirjat paljastuivat väärennöksiksi, toimitettiin juttu oikeuteen saman tien, ilman syyttäjänviraston apua, Niwatchai kertoi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: