+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Korotuksen jälkeen sähkön hinta on ennätyskorkealla ainakin syys-joulukuun ajan.

Sähkön suoravelotushinta on tähän saakka ollut Bangkokin alueella 4 bahtia kilowattitunnilta ja korotuksen jälkee se nousee 4,75 bahtiin (n. 12 snt) kilowattitunnilta. Jos verrataan Suomen hintoihin, niin sähkö Thaimaassa on palkkatasoon nähden todella kallista. Kouvolan seudulla toimiva KSS Energia laskuttaa sähköstä tällä haavaa 10,879 snt kilowattitunnilta ja 1.9. alkaen ilmoituksensa mukaan 13,49 snt. Tosin Suomessa siirtomaksut tuovat varsinaiseen sähkön hintaan useassa tapauksessa toisen mokoman lisää lopulliseen sähkölaskuun.

Thaimaan lakien mukaan tällaisten hinnankorotusten yhteydessä tulisi aina järjestää julkinen kuuleminen ennen korotusten toteuttamista, mutta sähköntuottajat jyräävät korotuksen läpi ilman mitään kuulemisia ovelan tempun avulla. He nimittäin esittivät aiemmin kolmea erilaista sähkön hinnankorotusmallia, josta järjestettiin se lain edellyttämä julkinen kuuleminen.

Sähkötupakointi kallistuu korotusten myötä?

Nyt toteutuva vaihtoehto on noista kolmesta edullisin, joten julkista kuulemista ei sen osalta enää tarvita. Taisivat sähköyhtiöt saada kaiken haluamansa ilman mitään kuulemisia, mikäli osasivat asettaa esittämänsä vaihtoehdot oikein sitä ensimmäistä kuulemista varten.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: