+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Lyhyesti sanottuna Bangkokissa todetaan tilanteen taas pahenevan, Chiang Maissa ollaan huolissaan vaikutuksista alueen turismiin ja Pattayalla ollaan menossa parempaan päin.

Aloitetaan Bangkokista, jossa paikallisviranomaiset ovat jälleen kehoittaneet asukkaita käyttämään hengityssuojaimia ja vähentämään tarpeetonta ulkona liikkumista.

Lauantaina 4.3. kaupungissa mitattiin 42-80 mikrogramman PM2.5 -saastehiukkasmääriä kuutiometrissä ilmaa. Thaimaalaisten taulukoissa 50 mikrogrammaa on ihmiselle vaarallinen raja. Viranomaiset suosittelevat lääkärissä käymistä kaikille niille, jotka ulos mentyään ovat alkaneet kokea hengitysvaikeuksia, silmien kirvelyä tai päänsärkyä.

Säämiesten mukaan ensi viikon pitäisi tuoda tullessaan viileämpiä aamuja ja kirkkaampaa taivasta iltapäivisin Bangkokin alueelle.

Bangkokilaisissa unelmissa siintää sininen taivas.

Chiang Maissa mitattiin lauantaina 4.3. ennätyskorkeita PM2.5 -lukuja. Ilma on sen verran sakeaa, että paikalliset matkailualan toimijat alkavat jo olla huolissaan hyvin sujuneen turistikauden ennenaikaisesta päättymisestä. Pohjoisen provinsseissa kun on nähty päiviä, jolloin lentoliikenne on pitänyt keskeyttää saastesumun vuoksi.

– Ei tämä vielä mitään, aloitti paikallisen Chiang Mai’s Tourism Industrial Councilin pj. Pallop Saejiew, paljon enemmän kuin tämän päivän tilanteesta minä olisin huolissani saastesumun pitkäaikaisista vaikutuksista Chiang Main matkailulle.

– Vaikkei suoranaisia huonevarausten peruutuksia ole vielä tullutkaan, ovat etenkin ulkoiluaktiviteetteja tarjoavien matkailuyritysten varauskirjat tyhjenemään päin, hän jatkoi.

Chiang Maissa ollaan huolissaan.

Chiang Main lentokentältä kerrotaan päivittäisten matkustajamäärien olevan tällä hetkellä luokkaa 10.000-20.000 matkustajaa päivässä. Se on vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, jolloin Thaimaahan tuli oleellisesti vähemmän turisteja kuin tänä päivänä, mutta Chiang Main ilma oli puhtaampaa.

Pattayalta kerrotaan ilman kirkastuneen selvästi kuluneen viikon aikana. Siellä ollaan muutenkin oltu erittäin yllättyneitä parin viime viikon ennennäkemättömistä sääolosuhteista. Korkeimmillaan on mitattu yli 170 mikrogramman PM2.5 -arvoja.

Pahimmillaan ilma oli niin sakeaa, ettei Pattayan edustalla sijaitsevaa Koh Larnin saarta edes nähnyt jostain horisontin rajasta puhumattakaan. Nyt sekä saaren ääriviivat että horisontti ovat selvästi nähtävissä.

Pattayallakin näytti pahimmillaan tältä. Tuossa Asia Pattaya -hotellin takana pitäisi näkyä Koh Larnin saari.

Tänään sunnuntaina 5.3. klo 10.25 paikallista aikaa mitattiin Pattayalla korkeimmillaan 41,7 mikrogramman PM2.5 arvoja, joka sekin kertoo pahimman olevan ohi.

PM2.5 -arvot muilla Thaimaan “suomalaisalueilla” tänä aamuna olivat seuraavat:

Hua Hin 35, Koh Chang 99, Koh Samui 30, Mae Phim 35,2 ja Phuket 28.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: