Phuketilainen ravintoloitsija jäi nolosti kiinni kaksoishinnoittelusta täysin omiin selittelyihinsä perustuen.

Kävi nimittäin niin, että thaimaalaisten matkailijoiden valitettua ruoka-annosten hinnoista ravintoloitsija kiirehti selittämään thaimaalaisten vahingossa saaneen ulkomaalaisille tarkoitetut ruokalistat.

Koko jupakka alkoi sosiaaliseen mediaan ilmestyneestä päivityksestä, jossa thaimaalainen kuluttaja valitti ravintolalaskun suuruudesta. Joukko hänen ystäviään oli tullut mannermaalta vierailulle ja matkalla kohti Tri Trang Beachia seurue oli pysähtynyt syömään Muen Ngern Roadin varrella sijaitsevaan ravintolaan tiistaina 12.4.

Yksikään seurueen jäsenistä ei voinut käsittää, kuinka annos kanaa ja riisiä yhdellä kananmunalla ryyditettynä saattoi maksaa 200 bahtia. Thaimaalaisia kun olivat.

Little Tigerin omistaja Napat Piromritilla oli mielestään hyväkin selitys ravintolansa hintatasolle.

“Älkää antako tällaisen ylihinnoittelun pilata Phuketin matkailua”, päivityksessä toivotettiin. Sen jälkeen kerrottiin vastaavan annoksen maksavan Phuketissakin normaalioloissa ehkä 65 bahtia.

Napat Piromrit, Little Tiger -ravintolan omistaja, vastasi päivitykseen keskiviikkona 13.4. kertomalla asiakkaidensa saavan eri tavalla hinnoiteltuja ruokalistoja sen mukaan oliko tulija thaimaalainen vai ulkomaalainen. Hän ei ymmärtänyt, miksi turistit valittivat.

“Kuten laskusta näkyy, on heiltä veloitettu 100 bahtia kana-riisiannoksestaan eikä sitä 200:a, joka ruokalistassa lukee”, hän kirjoitti. Rouva Napat puolusteli hintojaan myös yleisellä tasolla kertomalla ravintolansa käyttävän korkealaatuisia raaka-aineita. Hän mainitsi esimerkkinä lihavarraslautasen, joka thaimaalaisille maksaa 450 bahtia ja ulkomaalaisille 500 bahtia.

Siitä voinemme olla yhtä mieltä Napatin kanssa, että tässä maisemassa saa ruoka-annoksesta veloittaa vähän enemmän kuin jonkun tien varrella.

“Eikä pidä unohtaa sitäkään, että ravintolan sijainti meren rannalla oikeuttaa meidät hinnoittelemaan tuotteemme hieman eri tavalla kuin jossain kadun- tai tienvarsiravintolassa”, rouva Napat jatkoi. “Aterioiden hinnat sisältävät myös oikeuden käydä ihastelemassa upeaa puutarhaamme siinä ruokaa odotellessa. Puutarhaa, joka pääsi pahasti metsittymään saaren ollessa suljettuna ja jonka palauttaminen entiseen loistoonsa ei sekään ole ollut halpaa”.

Thaimaan Suomalainen on koko olemassaolonsa ajan vuodesta 2006 alkaen boikotoinut kaikkia niitä paikkoja, joissa on vallalla kaksoishinnoittelu. Tämä koskee niin kansallispuistoja, markkinatoreja kuin ravintoloitakin. Tässä jälleen yksi paikka, missä ei tarvitse ulkomaalaisen käydä.