+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ilmeisesti Pattayalla ei opittu mitään edellisvuoden rankkasateista tai sitten vanha kaupunginjohto vei saadut oppinsa mennessään, koska sunnuntaiöinen rankkasade jätti rannat ja kadut täysin samaan kuntoon kuin edelliselläkin kerralla.

Vastahan noita vaurioita viime syksynä korjailtiin ja vannottiin, ettei tämmöinen enää pääse toistumaan ja taas kävi näin. Onko kyse kaupunginjohdon kyvyttömyydestä, työntekijöiden taitamattomuudesta vai siitä, että julkiset urakat annetaan aina parhaiten lahjovalle toteuttajalle? Muita vaihtoehtoja ei hakemallakaan tule mieleen, kun ottaa vertailukohdaksi esimerkiksi Hua Hinin, jossa näitä tällaisia ongelmia ei näytä olevan. Hyvän perinnön jätti edesmennyt kuningas Rama IX kesäkotikaupunkinsa asukkaille.

Nyt olivat monet kulkuväylät Bang Lamungin alueella sateen jäljiltä täysin kulkukelvottomassa kunnossa ja eroosio vei mennessään ne hiekat, joilla Pattayan rantaa viimeksi korjailtiin. Nyt saavat kaupungin asukkaat jälleen ihailla niitä tuttuja rantojen hiekkarailoja, joiden alta rantoja vahvistamaan asetetut hiekkasäkit näkyvät kaikkialle todisteina siitä, että yritetty on jotain tehdä, jälleen kerran.

Jatkuvilla sateilla on taipumus tehdä Pattayan rannoista tämän näköisiä. Kuva Jomtienin puolelta viime vuoden rankkasateiden jälkeen.

Kaatuneiden jäteastioiden sisältöä oli yön ja varhaisaamun tuntien aikaan kelluskellut kaduille ja ihmisten kotien eteen liikennettä häiritsemään. Monen pattayalaisten nähtiinkin itse siivoilevan katuja talojensa edustalla, kun kaupungin jätehuolto ei ilmeisesti ollut varautunut tällaiseen mahdollisuuteen rankkasateen jälkeen. Ehkä ensi talven turistimäärät tulevat heille jälleen yhtä suurena yllätyksenä sillä seurauksella, että jätettä kertyy enemmän kuin mitä kaupungin jäteautokalusto riittää poistamaan, jäteastioiden kapasiteetti jätteiden keräyspisteissä loppuu, ihmiset alkavat taas jättää roskapussejaan kadulle siihen keräyspisteiden vaiheille ja erilaiset pienet eläimet saapuvat taas joukolla tonkimaan jätekasoja?

Tämähän nähtiin viimeksi talvella 2019-2020.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: