+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Rannikkovartiosto sai 13.11. hätäviestin 13,5 -metriseltä purjealus Mattusalta, jonka kotisatama on Pattayan eteläpuolella sijaitseva Ocean Marina

Viestin mukaan alus oli juuttunut matalikkoon Pattayanlahdella ja oli sekä kulku- että ohjauskyvytön.

Voimakas virtaus oli ajanut veneen karille Koh Khram Yain saaren edustalle, joka sijaitsee noin puolentoista tunnin purjehdusmatkan päässä Pattayalta. Ocean Marinan pursiseuralta lähetettiin pikavene tarkastamaan aluksen ja sen matkustajien kuntoa ja merivoimat teki karilla olevasta aluksesta ilmoituksen lähistöllä liikkuville kalastajille. Paikalle saapuneesta pikaveneestä ilmoitettiin, ettei kukaan veneessä ollut loukkaantunut.

Tältä se näyttää iltavalaistuksessa, kun etsiitään merihätään joutunutta venettä.

Laivaston aluksen saavuttua paikalle purjeveneen kippari Roland Choi pyysi partioalukselta hinausapua saadakseen veneensä syvempiin vesiin, mutta laskuveden vuoksi partiovene ei päässyt tarpeeksi lähelle purjevenettä ottaakseen sen hinaukseensa. Sen sijaan partioalukselta lähetettiin pienempi vene hakemaan ihmiset pois Mattusalta. Heidät vietiin Sattahipin laivastoasemalle odottelemaan nousuvettä.

Laivastoasemalla Choi tuli katumapäälle ja halusi takaisin veneeseensä odottelemaan hinaajaa saapuvaksi. Hän kertoi veneensä kärsineen ainoastaan vähäisiä vaurioita karilleajossa ja että siellä on runsaasti ruokaa ja juomaa. Meri oli tuohon aikaan rauhallinen eivätkä säätiedotkaan luvanneet kelin pikaista huononemista, joten kippari vietiin takaisin veneellensä.

Sattahipin laivastoaseman laiturialuetta kehitetään parhaillaan Eastern Economic Corridor -erityistalousalueen kuljetustarpeille sopivammaksi, kuten kuvasta näkyy.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: