+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan seudun suomalaiset eivät purematta niele Sattahipin poliisin arviota Karjalaisen kuolinsyystä.

Suomalaisarviot perustuvat siihen, että kun kuka tahansa tekee itsemurhan, niin silloin hypätään parvekkeelta, hirttäydytään tai ammutaan itseä päähän. Onko kukaan koskaan aikaisemmin kuullut itsemurhaajasta, joka vetää kurkkunsa auki?

Siitä huolimatta poliisi on tutkimuksissaan päätynyt siihen, että Markku Tapani Karjalainen, 58, kuoli oman käden kautta omassa talossaan 27.2. Hänet löydettiin pelkät alushousut jalassa omasta sängystään ja itsemurhavälineenä käytetty veitsi rinnallaan. Makuuhuoneen ovessa oli verijälkiä.

Hänen avovaimonsa Aranya Srisang, 49, ei ollut kotona Karjalaisen kuollessa. Aiemmista tiedoista poiketen hän oli ensin viemässä sekä siskonpoikaansa että tämän tytärtä kouluun ja poikennut sen jälkeen temppelille kunnioittamaan 100 vrk aiemmin kuolleen äitinsä muistoa.

Sattahipin poliisi Karjalaisen taloa tutkimassa. Kuva: Thai Rath

Palatessaan kotiin hän oli nähnyt verijäljet makuuhuoneen ovessa ja mennyt huoneeseen, josta oli löytänyt Karjalaisen kuolleena vuoteelta. Naapurien mukaan Aranya ja hänen miehensä riitelivät usein ja niinpä Aranya vietiin Sattahipin poliisiasemalle tarkempia kuulusteluja varten.

Ensimmäisissä kuulusteluissa Aranya ei maininnut mitään temppelistä, vaan kertoi ainoastaan olleensa viemässä lapsia kouluun. Temppeli tuli mukaan kertomukseen vasta jatkokuulusteluissa, kun kuulusteltava kertoi unohtaneensa kertoa Karjalaiselle olevansa sinä päivänä pidempään poissa.

– Joskus minun mieheni ylireagoi asioihin ja saattaa olla, että hän luuli minun jättäneen hänet ja päätyneen epätoivossaan itsemurhaan, oli viimeisin arvio.

Aranyan aiempi arvio oli koskenut miehen vaikeaa tilannetta Suomessa. Hän epäili Karjalaisen päätyneen itsemurhaan sen vuoksi.

Poliisit kuulustelivat Aranyaa ensin parin kotona ja myöhemmin vielä Sattahipin poliisiasemalla.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, onko Sattahipin poliisi tiedustellut Suomesta, millainen Karjalaisen “vaikea tilanne” Suomessa oli. Ei myöskään sitä, tukeeko todistusaineisto nykyistä vai sitä ensimmäistä versiota tapahtumien kulusta. Vai onko kertomusta kenties muutettu todisteita vastaavaksi?

Haiskahtaa siltä, että Thaimaan poliisi on, kuten niin usein ennenkin, kirjannut ulkomaalaisen kuolemantapauksen itsemurhaksi säästääkseen aikaa ja vaivojaan.

Nyt tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuka perii vainajalta jääneen talon.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: